Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Elismerésben részesültek a MH Egészségügyi Központ munkatársai

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Hévízi Mozgásszervi Rehabilitációs Intézet két dolgozója a rehabilitációért végzett eredményes munkájáért szakmai elismerésben részesült 2017. augusztus 31-én.

Dr. Pettyán Ilona az Intenzív Mozgásszervi Rehabilitációs I. Osztály osztályvezető főorvosa a Rehabilitációs Társaság Vas Imre emlékérmét vehette át Győrben, a Társaság éves Vándorgyűlésén. A rehabilitációért végzett magas színvonalú orvosi, szervezői, oktatói és tudományos munkásságának elismeréseként részesült a nívós szakmai díjban.

1609151436
A Vas Imre Emlékérmet a Magyar Rehabilitációs Társaság évente adományozza a Társaság azon tagjának, akinek a munkássága kiemelkedő a rehabilitáció területén. Az emlékérmet Dr. Vas Imre pulmonológus szakorvosról nevezték el, aki számos olyan tényt, tudnivalót, ismeretet állított össze a XX. század első felében, amelyek megalapozták a korszerű rehabilitációt és mindmáig érvényesek.

1609151436
Az osztályvezető főorvos 1979-ben végezett a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, azóta dolgozik az MH EK Hévízi Mozgásszervi Rehabilitációs Intézetében.

Az Intézet másik dolgozója, Horváth Éva ápolási igazgató „MESZK Szakmai Díjban” részesült, amelyet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara adományozott az ápolás, gondozás, betegellátás terén végzett kimagasló munkája elismeréséül. A díjat a Siófokon megrendezett MESZK IV. Szakdolgozói Tudományos Kongresszusán vehette át.

1609151436
Horváth Éva 1980 óta dolgozik a Hévízi Mozgásszervi Rehabilitációs Intézetben, 1999-től osztályvezető ápolói feladatokat látott el, majd 2002-től az intézet ápolási igazgatója. Az idei évben a Vöröskeresztben végzett tevékenységéért Ezüst Emlékérem kitüntetésben is részesült.
KAESZA