Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Elismerés és köszönet

2020. augusztus 19., szerda 10:07

Az MH Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti székhelyén fogadták azokat a magánszemélyeket, valamint vállalatok és szervezetek képviselőit, akik a COVID-19 járványhelyzetben adományokkal segítették a Honvédkórház munkatársainak helytállását. A meghívottak részére prof. dr. Wikonkál Norbert főigazgató elismerő okleveleket adott át.

Az MH Egészségügyi Központ főigazgatója beszédében elmondta: az új koronavírus-járvány elleni védekezésben a Honvédkórház másképp vette ki a részét, mint sok olyan kórház, ahol az aktív vírusfertőzött betegek ellátására volt szükség. „Mi biztosítottuk a hátteret, hogy a nem COVID-dal fertőződött betegek ellátása is zavartalanul meg tudjon történni” – fogalmazott prof.dr. Wikonkál Norbert. Hozzátette: az intézmény számára óriási kihívást jelentett, hogy ki tudják szűrni a COVID-gyanús pácienseket, hiszen a vírus számos olyan tünetet produkál, amelyet könnyű összetéveszteni más betegségek tüneteivel. „Sok esetben a civil lakosság egészségének megőrzése volt a feladatunk azáltal, hogy távol tartjuk a vírust intézményünktől” – tette hozzá.

„Ebben a küzdelemben, azt gondolom, nagyon derekasan álltuk a sarat, és nagyon szép eredményeket tudtunk felmutatni, hiszen egyetlen olyan esetünk sem volt, ami a kórház területén minijárványt alakított volna ki” – emelte ki a főigazgató. Kitért arra is, hogy a heroikus munkában nagyon sokat jelentett az egészségügyi dolgozók számára mindazon elismerés és szeretetet, amelyet a civil lakosságtól és az adományozóktól kaptak. Ezt az örömöt kívánták most viszonozni azon magánszemélyek, szervezetek és vállalkozások részére, akik és amik lehetőségeikhez mérten akár jelképes, akár több tízmillió forintos értékű adományokkal támogatták a Honvédkórházban dolgozók létfontosságú munkáját. Az oklevelekkel elismert magánszemélyek között jelen volt többek között Gyurta Dániel olimpiai bajnok és Mága Zoltán hegedűművész is.

1609152273

Beszéde zárásául prof.dr. Wikonkál Norbert felhívta mindenki figyelmét, hogy még nem győztük le a vírust, mindössze „az első felvonáson vagyunk túl”. A számítások szerint ősszel új hullámban érkező koronavírus mellett várhatóan megjelennek majd azok az influenzás és más vírusos megbetegedések is, amelyek jellemzően ebben az időszakban ütik fel a fejüket. A főigazgató hangsúlyozta: szükség esetén a kórház újra életbe lépteti azokat a megelőző és korlátozó eljárásokat, amelyeknek köszönhetően sikeresen megfékezték a vírus első hullámát.

Forrás: honvedelem.hu

KAESZA