Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Elismerés az önkéntes tűzoltónak

Szerző: MH Egészségügyi Központ | 

Önkéntes tűzoltói tevékenységéért vehette át Szabó Ádám hadnagy, az MH Egészségügyi Központ egészségügyi tisztje Örsi Gergely, Budapest II. kerületének polgármesterétől a Demján Sándor Alapítvány által felajánlott elismerést.

Szabó Ádám hadnagy a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézetben egészségügyi tisztként teljesít szolgálatot.

2015. óta beosztott tűzoltóként a Rózsadomb Önkéntes Tűzoltó Egyesületben tevékenykedik. A káreseteknél a tűzoltási és műszaki mentési feladatok mellett, mentőtisztként a sérültek első ellátását is megkezdi, valamint segíti a kiérkező mentőegység munkáját. Emellett a szakszerű beavatkozások érdekében végzi az Egyesület tűzoltóinak elméleti és gyakorlati szinten tartó képzéseit.

Az évek óta végzett önkéntes tűzoltói tevékenységért vehette át a Budapest II. kerületi Közbiztonsági Alapítvány közbenjárásával a Demján Sándor Alapítvány által felajánlott elismerést.

elismerés
KAESZA