Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Életet adományozó kórház

Az Országos Vérellátó Szolgálat „Életet ajándékozó kórház" címmel tüntetett ki három fekvőbeteg-ellátó intézményt, köztük a MH Egészségügyi Központ Honvédkórházat, a Magyar Kórházszövetség XXVI. Kongresszusán, Siófokon.

1609150840

Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet, a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ, valamint az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház, I. Telephely a szervdonáció területén 2013-ban végzett áldozatos munkájáért vehette át az elismerő okleveleket.

2013-ban 240 donorjelentés érkezett az Országos Vérellátó Szolgálat Szervkoordinációs Irodába 48 donorjelentő intézményből, ez 155 szervkivétel eredményes megvalósulásához vezetett 43 kórházban, amelynek során 470 szerv transzplantációs célú eltávolítása történt meg. A szervátültetés életet ment. Az életmentő szervátültetésekhez pedig donorszervekre van szükség.

A díjátadás célja, hogy az egészségügyi intézmények vezetőinek és a lakosságnak is felhívják a figyelmét az elhunytból (agyhalottból) történő szervadományozások fontosságára, hiszen Magyarországot is érinti az a világméretű probléma, hogy több mint kétszer annyi beteg várakozik transzplantációs várólistán alkalmas donorszervre, mint amennyi szervátültetés égész évben történik.

Az MH Egészségügyi Központ részéről Szabó István vezérőrnagy, parancsnok vette át az elismerést.

Fotó: Kórházszövetség

Forrás: OVSZ

KAESZA