Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Elbúcsúzott az ÖMT állománya

Elbúcsúzott az MH Egészségügyi Központ állományában szolgáló Önkéntes Műveleti Tartalékos rendszer 7 munkatársa 2013. október 28-án.

Szabó István mérnök dandártábornok, a központ parancsnoka rövid búcsúztató keretében köszönte meg az állomány munkáját, akik különböző területen – egészségügyi kiképzés, híradó informatika, személyügy, hadművelet – dolgoztak az elmúlt két hónapban és kérte őket, hogy számoljanak be a szolgálat idejük alatt szerzett tapasztalataikról. Többen kiemelték az önkéntesek irányába történő pozitív fogadtatást és hozzáállást, hiszen az MH Egészségügyi Központ feladatrendszeréből adódóan sokrétű munkát kell ellátni gyorsan és hatékonyan, így minden területen hasznos volt a segítség. Az önkéntes műveleti tartalékosok között volt olyan munkatárs, aki ápolói végzettséggel, civil kórházból, katonai előképzettség nélkül érkezett a rendszerbe, és elmondta, hogy az elmúlt időszak szakmai szempontból számára annyira megnyerő és hasznos volt, hogy a továbbiakban, mint szerződéses katona szeretne belépni a honvédség állományába.
1609150789

A beszélgetés végén a parancsnok egy-egy oklevéllel jutalmazta az elvégzett munkát, és örömmel fogadta az önkéntesek részéről azt a megnyilatkozást, hogy a jövő évben is szeretnének a központban dolgozni és erősíteni a Magyar Honvédség Önkéntes Műveleti Tartalékos rendszerét.

November 4-én két újabb tartalékos munkatárs kezdi meg a munkáját, akik a Biztonságtechnikai Alosztálynál fognak szolgálatot teljesíteni.
KAESZA