Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Együttműködési megállapodást kötött az MH Egészségügyi Központ és az MTK

Együttműködési megállapodást kötött az MH Egészségügyi Központ és a Magyar Testgyakorlók Köre (MTK). A megállapodást dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és dr. Deutsch Tamás, a sportegyesület elnöke írták alá február 8-án, hétfőn, Budapesten, a Honvédkórház épületében.

1609151081

A tárcavezető a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy nem pusztán egy egészségügyi szolgáltatásról szóló szerződést írtak alá, hanem valójában a magyar sport támogatásáról van szó. Az MTK-t a magyar sport zászlóshajójának nevezve megjegyezte, hogy a klub sportolói eddig 33 olimpiai aranyérmet, 28 ezüstöt és 21 bronzérmet szereztek. Hozzátette: a Honvédkórház olyan színvonalú ellátást képes biztosítani a sportolóknak, amely egyedülálló Magyarországon. Az intézmény összesen 56 ezer fekvőbeteg ellátását végzi el évente a több mint egymillió járóbetegé mellett. Simicskó István szerint a cél, hogy a „sportot szerető nemzetből sportoló nemzetté váljunk”, illetve az is, hogy a sport a társadalom értékei között kapjon helyet.

1609151081

Deutsch Tamás a megállapodás aláírásakor azt mondta: két olyan nagy múltú szervezet együttműködéséről van szó, amelyek több mint száz éve szolgálják a közjót. Rámutatott, hogy a szerződés értelmében mintegy 150, a „legkiválóbbak” közül kikerülő MTK-s sportoló sportegészségügyi hátterét biztosítja a jövőben a Honvédkórház. Szólt arról is, hogy az MTK az utóbbi években az egyik legnagyobb sportszervezetté vált: több mint 30 szakosztállyal és mintegy 2000 főnyi tagsággal rendelkeznek, és az elért eredmények alapján Magyarország második legsikeresebb egyesületének számít. A megállapodás értelmében mintegy 150 főnyi magyar és külföldi állampolgárságú sportoló válik jogosulttá az MH Egészségügyi Központ magas színvonalú, ingyenes és finanszírozott egészségügyi ellátásra.

Szerző: Nyulas Szabolcs

Fotó: Tóth László

honvedelem.hu

KAESZA