Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Oltási időpontfoglalás a lakossági portálon: eeszt.gov.hu

2021. ápr. 23. 15:41:25

Az Országos Kórházi Főigazgatóság a koronavírus elleni védekezés keretében a lakosság részére új, oltási időpontfoglaló felületet hozott létre az EESZT Lakossági Portálján. A rendszer egyéni oltási időpontfoglalásra biztosít lehetőséget.

Részletek

1% támogatás

2021. máj. 6. 9:22:44

Kérjük, hogy adója 1%-val támogassa Ön is a Honvédkórházért Közhasznú Alapítványt. Adószám: 18094921-1-41

16-18 évesek Pfizer oltásával kapcsolatos információk

2021. máj. 12. 13:04:40

Mielőtt az oltásra érkeznek figyelmesen olvassák el az alábbi információkat.

Részletek

Együttműködés a Bethesda Gyermekkórházzal

2013. június 11., kedd 15:38

Az észak-közép magyarországi térség vezető kórházaként számontartott Magyar Honvédség Egészségügyi Központ és a gyermekellátásában központi ellátó szerepet betöltő Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórház 2013. június 11-én együttműködési megállapodást kötött. Ezáltal egymást kiegészítve, a lakosság egészét lefedve végezhetik magas színvonalon a terület egészségügyi ellátását.

1609150764

Szabó István mérnök dandártábornok, az MH EK parancsnoka köszöntő beszédében kifejezte, hasznosnak találja a megállapodást a két intézmény között. Három fő területet emelt ki a szerződés lényegeként. Elsőként, hogy ezentúl a 18 év alatti gyermekek és az MH EK Perinatális Intenzív Centrumában fekvő újszülöttek szakellátása és konzíliumok biztosítása szerződéses keretek között is biztosított. Másrészt az egymás intézményeiben dolgozók és gyermekeik ellátása vonatkozásában az MH EK dolgozóinak és a Honvédelmi Minisztérium igényjogosultjainak gyermekei ellátásban részesülhetnek a Bethesda Gyermekkórházban, míg az ottani dolgozók, valamint a Magyarországi Református Egyházzal munkaviszonyban állók ellátását az MH EK Honvédkórháza biztosítja. Harmadik fontos területként a klinikai oktatási és tudományos együttműködési területén történő közös munkát említette.

1609150764

Dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója beszédében elmondta, jelenleg két olyan intézmény köt szövetséget, melyek az élmezőnyben vannak, s bár nem a GYEMSZI felügyelete alatt működnek, mégis teljesen illeszkednek az egészségpolitika irányelveihez. Az együttműködéssel a mindennapos gyakorlatban kialakult jó szakmai kapcsolatot kívánják erősíteni, s az egészségügyi térség ellátását kívánják javítani. A Bethesda a főváros legnagyobb forgalmú gyermek-traumatológiai és sebészeti kórháza, gyakran napi 150–200 gyermek ellátásával, ugyanakkor kis kórház lévén, hiányzik a szájsebészet, idegsebészet és érsebészet. Ugyanakkor a Bethesda a Honvédkórházból hiányzó gyermek neurológia, gyermek gasztroenterológia és gyermek radiológia kapacitásokkal tud hozzájárulni az MH EK működéséhez. Korábban szívességi alapon történt a gyermekek ellátása a Bethesda és a Honvédkórház között, ezentúl azonban – a szerződés adta lehetőséggel – minőségi javulás várható a betegellátásban.

1609150764
KAESZA