Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Egyeztető értekezlet Kecskeméten

2019. november 18., hétfő 11:07

A pályaalkalmassági vizsgálatok megtervezését segítő egyeztető értekezletet rendeztek 2019. november 13-án az MH Egészségügyi Központ Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézetben (MH EK RAVGYI).

1609152110
Az MH EK kecskeméti intézetének szakemberei végzik a Magyar Honvédség Parancsnoksága, a Honvédelmi Minisztérium alárendeltségébe tartozó alakulatok, valamint az egyéb, közreműködésre felkért szervezetek, mint például a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat hivatásos állományának pályaalkalmassági vizsgálatait.

Ez a katonai alkalmassági vizsgálat a honvédség kötelékébe belépni szándékozók egyik első állomása, mely nem csak a jelentkezéskor, de később a szolgálat folyamán is kiemelt fontosságú az egészségmegőrzés szempontjából.

1609152111
A tizenegyedik alkalommal, fél évenként megrendezett megbeszélés kiváló alkalmat teremt arra, hogy a résztvevők megvitassák, miként lehet ezeket az alkalmassági vizsgálatokat tervezhető, kiszámítható módon megvalósítani. A 2020-as év első felében tervezetten 9080 fő vizsgálata fog megvalósulni. Az értekezleten valamennyi katonai alakulat képviselője jelen volt, növelve az együttműködés hatékonyságát.
Az intézet vizsgálati kapacitását figyelembe véve, az előző értekezlet óta eltelt időszakban 12155 fő pályaalkalmassági vizsgálatát végezték el az MH EK Kecskeméten dolgozó munkatársai.
KAESZA