Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Oltási időpontfoglalás a lakossági portálon: eeszt.gov.hu

2021. ápr. 23. 15:41:25

Az Országos Kórházi Főigazgatóság a koronavírus elleni védekezés keretében a lakosság részére új, oltási időpontfoglaló felületet hozott létre az EESZT Lakossági Portálján. A rendszer egyéni oltási időpontfoglalásra biztosít lehetőséget.

Részletek

1% támogatás

2021. máj. 6. 9:22:44

Kérjük, hogy adója 1%-val támogassa Ön is a Honvédkórházért Közhasznú Alapítványt. Adószám: 18094921-1-41

16-18 évesek Pfizer oltásával kapcsolatos információk

2021. máj. 12. 13:04:40

Mielőtt az oltásra érkeznek figyelmesen olvassák el az alábbi információkat.

Részletek

Egyedülálló életmentés a Honvédkórházban

2016. január 8., péntek 13:27

Az országban elsőként szívsebészeti műtétek során alkalmazott szívmotor segítségével mentették meg egy kihűlt középkorú nőbeteg életét a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórházban 2016. január  04-én.

A Sürgősségi Betegellátó Centrum, a Szív- Ér- és Mellkassebészeti Osztály, valamint a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály szakembereinek kiváló együttműködése mentette meg annak a középkorú hölgynek az életét, akit 20 °C-ra lehűlt testtel szállítottak a Honvédkórházba. A folyamatos gépi mellkasi kompresszióval végzett újraélesztést szinte egyedülálló módon a szívműtétek során alkalmazott szívmotorral folytatták, amely képes nem csupán a vér továbbítására, hanem annak felmelegítésére is. Ez nagymértékben felgyorsította a beteg testhőmérsékletének normalizálását, így hozzájárult a kihűlt hölgy életének megmentéséhez. A kezelésnek köszönhetően az újraélesztés 3. órájában a beteg spontán keringése visszatért és ápolását az intenzív osztályon folytathatták. A kórházi felvételt követő napon a beteget felébresztették és a kezeléseknek köszönhetően jelenleg jó általános állapotban van.
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ a fővárosban az egyetlen olyan intézmény, ahol egy helyen található sürgősségi és szívsebészeti osztály. A szakterületek példamutató csapatmunkája ilyen csodákra képes, mint egy élet visszaszerzése.

1609151073
KAESZA