Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Egyedülálló életmentés a Honvédkórházban

Az országban elsőként szívsebészeti műtétek során alkalmazott szívmotor segítségével mentették meg egy kihűlt középkorú nőbeteg életét a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórházban 2016. január  04-én.

A Sürgősségi Betegellátó Centrum, a Szív- Ér- és Mellkassebészeti Osztály, valamint a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály szakembereinek kiváló együttműködése mentette meg annak a középkorú hölgynek az életét, akit 20 °C-ra lehűlt testtel szállítottak a Honvédkórházba. A folyamatos gépi mellkasi kompresszióval végzett újraélesztést szinte egyedülálló módon a szívműtétek során alkalmazott szívmotorral folytatták, amely képes nem csupán a vér továbbítására, hanem annak felmelegítésére is. Ez nagymértékben felgyorsította a beteg testhőmérsékletének normalizálását, így hozzájárult a kihűlt hölgy életének megmentéséhez. A kezelésnek köszönhetően az újraélesztés 3. órájában a beteg spontán keringése visszatért és ápolását az intenzív osztályon folytathatták. A kórházi felvételt követő napon a beteget felébresztették és a kezeléseknek köszönhetően jelenleg jó általános állapotban van.
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ a fővárosban az egyetlen olyan intézmény, ahol egy helyen található sürgősségi és szívsebészeti osztály. A szakterületek példamutató csapatmunkája ilyen csodákra képes, mint egy élet visszaszerzése.

1609151073
KAESZA