Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Egyedülálló életmentés a Honvédkórházban

2016. január 8., péntek 13:27

Az országban elsőként szívsebészeti műtétek során alkalmazott szívmotor segítségével mentették meg egy kihűlt középkorú nőbeteg életét a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórházban 2016. január  04-én.

A Sürgősségi Betegellátó Centrum, a Szív- Ér- és Mellkassebészeti Osztály, valamint a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály szakembereinek kiváló együttműködése mentette meg annak a középkorú hölgynek az életét, akit 20 °C-ra lehűlt testtel szállítottak a Honvédkórházba. A folyamatos gépi mellkasi kompresszióval végzett újraélesztést szinte egyedülálló módon a szívműtétek során alkalmazott szívmotorral folytatták, amely képes nem csupán a vér továbbítására, hanem annak felmelegítésére is. Ez nagymértékben felgyorsította a beteg testhőmérsékletének normalizálását, így hozzájárult a kihűlt hölgy életének megmentéséhez. A kezelésnek köszönhetően az újraélesztés 3. órájában a beteg spontán keringése visszatért és ápolását az intenzív osztályon folytathatták. A kórházi felvételt követő napon a beteget felébresztették és a kezeléseknek köszönhetően jelenleg jó általános állapotban van.
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ a fővárosban az egyetlen olyan intézmény, ahol egy helyen található sürgősségi és szívsebészeti osztály. A szakterületek példamutató csapatmunkája ilyen csodákra képes, mint egy élet visszaszerzése.

1609151073
KAESZA