Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Egészségügyi Főnökök szakmai találkozója Szerbiában

Tapasztalatcsere, a katona-egészségügyi ellátás szakmai kérdéseinek és lehetőségeinek megismerése, közös együttműködés fejlesztési irányának meghatározása – ezek jegyében zajlott a Magyar Honvédség Egészségügyi Főnökének hivatalos látogatása Szerbiában 2019. október 02-03-án.

Dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, az MH Egészségügyi főnöke a Szerb Fegyveres Erők Egészségügyi Szolgálatfőnökének, Dr. Uglješa JOVIČIĆ orvos dandártábornok meghívására érkezett Szerbiába, Dr. Muzsay Ildikó orvos ezredes, az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház Egészségügyi Szervezési Intézet igazgatója és Dr. Szabó Sándor András orvos ezredes, MH repülő főszakorvos kíséretében.

1609152022
A kétnapos látogatás során a magyar delegáció megtekintette az Újvidéken található katonai kórházat. Az osztályvezető főorvosok jelenlétében megtartott tájékoztatón a kórház parancsnoka részletesen beszámolt az intézmény munkájáról, a szerbiai katona-egészségügyi szakellátás finanszírozásáról. A szakmai megbeszélésen Dr. Kopcsó István elemezte a Zrínyi 2026 keretében megnyíló katona-egészségügyi fejlesztési programokat, a katonaorvosi utánpótlás lehetséges módozatait, kiemelve a centralizált szakorvosi ellátás új lehetőségeit az „Egészséges Budapestért Programban”.
1609152022
A magyar küldöttség programját képezte a belgrádi Védelmi Egyetemhez tartozó Katonaorvosi Akadémia szakmai megtekintése is. A 2009-ben létrehozott intézmény egyszerre tölti be a központi Katonai Kórház szerepét, de személyzetében, felépítésében egyben az Orvostudományi Egyetem önálló fakultásának is megfelel. A vendégek átfogó beszámolót hallgattak meg az orvosképzésről, a szerb katonaorvosi pálya felépítéséről és az előmeneteli lehetőségekről. A szerb fél felkérésének eleget téve Dr. Kopcsó István előadást tartott a NATO-n belüli finanszírozási és logisztikai támogatási lehetőségekről a többnemzeti katona-egészségügyi programok vonatkozásában. Tekintettel arra, hogy Szerbia aktívan részt vesz békefenntartó ENSZ és EU műveletekben, keresik az új finanszírozási lehetőségeket, ami miatt rendkívül tanulságos volt a MH egészségügyi főnök saját tapasztalatain alapuló előadása.

1609152022
Összességében elmondható, hogy a szerb katona-egészségügyi szolgálat teljes vezetésével igen hatékony, baráti hangulatú tapasztalatcsere zajlott a két nap során. A Magyar Honvédség Egészségügyi főnöke elismerését fejezte ki a magas színvonalú és presztízsű oktatás és gyógyítás eredményeit látva, valamint szándékának adott hangot a további együttműködésre szakmai látogatások, továbbképzések kölcsönös biztosításával a többnemzeti katona-egészségügyi, békefenntartó és humanitárius egészségügyi szaktevékenységek szervezésében és végrehajtásában.
1609152022
Legfrissebb hírek
    Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány
    1%_felhívás
    ESZA  KA