Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Egészségügyi bemutató tisztjelöltek részére

Az MH Ludovika Zászlóalj harmad- és negyedéves honvéd tisztjelöltjei részére mutatta be feladatrendszerét a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet 2013. április 11-én.

A rendezvény célja volt megismertetni a MH egészségügyi szakkiképzés rendszerét, a katonai feladatok végrehajtása közben elvégezhető egészségügyi tevékenységeket a műveleti területen és békeidőben, valamint általános ismereteket adni a harctéri körülmények közötti sérültellátásról.
A program két részből állt.
A statikus bemutató alkalmával a hallgatók részére lehetőség nyílt az egészségügyi szakkiképzés során alkalmazott anatómiai eszközökön és egyéb felszereléseken történő gyakorlásra.
Ezt követően a dinamikus bemutatón betekintést nyerhettek – realisztikus helyzetet teremtve – a járőrözés során keletkezett harctéri sérülések alapszintű, Harctéri Életmentő Katonák által történő ellátásába, a harctéren rendelkezésre álló – rendszeresített – eszközök alkalmazásával, bemutatásával.

1609150757
KAESZA