Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Egészségügyi állapotfelmérés

Az MH Egészségmegőrző Prémium Program keretében minden hónapban más laktanyában tartanak szűrővizsgálatokat az MH Egészségügyi Központ szakemberei. Márciusban a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál jártak.

1609151828
A 2013-ban – akkor kísérleti jelleggel – indult program célja a katonaállomány harcképességének fenntartása, a jó egészségi állapot megtartása és az egészségtudatosság fejlesztése.

A szűrővizsgálat során vérnyomásmérés, vércukor, – és összkoleszterin szint-, valamint a 40 év feletti férfiak körében prosztata-antigén (PSA) mérés történt az ujjbegyből vett vércseppből. Ezt egészíti ki – a testösszetételmérés és a stresszszint megállapítására – az EKG alapú „vicardio” vizsgálat. Az eredményeket azonnal értékeli egy prevenciós team, akik között sportorvos, testnevelő-személyi edző, dietetikus, gyógytornász-manuálterapeuta és egészségpszichológus is található.

1609151829
„Az Egészségfejlesztési Osztály az elmúlt évek tapasztalatai alapján mára egy olyan, egyéni fókuszú intervenciós csomagot kínál, amely – előzetes regisztráció esetén – összesen 30 percet vesz igénybe és ami alapján a résztvevők egy egyénre szabott tanácsadást kapnak vizsgálati eredményeik alapján” – mondta el Dr. Sótér Andrea alezredes, az MH Egészségügyi Központ VEIG Pszichológiai és Egészségmagatartási Intézet osztályvezetője.
A dandár Logisztikai Főnökségén szolgáló Bencsik Péter őrmester rendkívül hasznosnak tartja a programot: „A mai rohanó világban az embereknek egyáltalán nincs idejük az egészségügyi szűrésekre. Kivételes lehetőség, hogy ezt munkahelyei keretek közt tudtam megvalósítani. ”
További budapesti időpontok és helyszínek:
2019. április 15–16. a HM Lehel úti objektuma
2019. május 14–15. a HM Schweidel úti objektuma
2019. szeptember 24–25. a HM Balaton utcai objektuma
2019. október 9–10. Zrínyi Miklós laktanya
2019. november 13–14. Irinyi János laktanya
KAESZA