Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Egészségügyi állapotfelmérés

2019. április 4., csütörtök 8:31

Az MH Egészségmegőrző Prémium Program keretében minden hónapban más laktanyában tartanak szűrővizsgálatokat az MH Egészségügyi Központ szakemberei. Márciusban a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál jártak.

1609151828
A 2013-ban – akkor kísérleti jelleggel – indult program célja a katonaállomány harcképességének fenntartása, a jó egészségi állapot megtartása és az egészségtudatosság fejlesztése.

A szűrővizsgálat során vérnyomásmérés, vércukor, – és összkoleszterin szint-, valamint a 40 év feletti férfiak körében prosztata-antigén (PSA) mérés történt az ujjbegyből vett vércseppből. Ezt egészíti ki – a testösszetételmérés és a stresszszint megállapítására – az EKG alapú „vicardio” vizsgálat. Az eredményeket azonnal értékeli egy prevenciós team, akik között sportorvos, testnevelő-személyi edző, dietetikus, gyógytornász-manuálterapeuta és egészségpszichológus is található.

1609151829
„Az Egészségfejlesztési Osztály az elmúlt évek tapasztalatai alapján mára egy olyan, egyéni fókuszú intervenciós csomagot kínál, amely – előzetes regisztráció esetén – összesen 30 percet vesz igénybe és ami alapján a résztvevők egy egyénre szabott tanácsadást kapnak vizsgálati eredményeik alapján” – mondta el Dr. Sótér Andrea alezredes, az MH Egészségügyi Központ VEIG Pszichológiai és Egészségmagatartási Intézet osztályvezetője.
A dandár Logisztikai Főnökségén szolgáló Bencsik Péter őrmester rendkívül hasznosnak tartja a programot: „A mai rohanó világban az embereknek egyáltalán nincs idejük az egészségügyi szűrésekre. Kivételes lehetőség, hogy ezt munkahelyei keretek közt tudtam megvalósítani. ”
További budapesti időpontok és helyszínek:
2019. április 15–16. a HM Lehel úti objektuma
2019. május 14–15. a HM Schweidel úti objektuma
2019. szeptember 24–25. a HM Balaton utcai objektuma
2019. október 9–10. Zrínyi Miklós laktanya
2019. november 13–14. Irinyi János laktanya
KAESZA