Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Egészségnap a Stefánián

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Kulturális és Rekreációs Igazgatóság, Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ az elmúlt évek szokásainak megfelelően családi egészségnapot tartott 2018. április 8-án, melyen az MH Egészségügyi Központ is képviseltette magát.

1609151568
A 10 órai kezdést követően folyamatosan érkeztek az érdeklődők. A családokat megcélzó egész napos program keretén belül az MH EK Pszichológiai és Egészségmagatartási Intézet Egészségfejlesztési Osztályából Dr. Juhász Zsolt alezredes, Novák Attila százados, Dezső Daniella hadnagy és Turán Györgyi közalkalmazott vércukor-, koleszterinszint-, vérnyomás- és testösszetétel méréssel állt az egészségükért tenni akarók rendelkezésére. Testösszetétel mérés keretein belül a megszokott testmagasság és testsúly mérés mellett a BMI, izom%, zsír%, zsigeri zsír és alapanyagcsere került meghatározásra. A mérések – a Magyar Honvédség minden alakulata által használt – Omron BF 511 típusú műszer segítségével történtek. A mért adatok egy tájékoztatóval és referencia tartományokkal ellátott lapon kerültek rögzítésre, melyeket a szakemberek egyéni konzultáció keretein belül értékeltek és az igényektől függően azokat egy rövid életmód tanácsadással is kiegészítettek.

1609151568
Az MH EK képviseletében jelen volt Dr. Vajda Adrienne ezredes bőrgyógyász is, aki anyajegy vizsgálattal állt az érdeklődők rendelkezésére.
Az MH EK Egészségfejlesztési Osztálya szívesen fogadja a felkérést minden évben, hiszen az osztály elkötelezett híve minden olyan rendezvénynek, ahol tovább folytathatja prevenciós tevékenységét és segítséget nyújthat mindazoknak, akik tenni szeretnének egészségük megőrzéséért, jobbá tételéért.
KAESZA