Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Egészségmegőrző prevenciós tevékenység a Kőbányai Rendvédelmi Napon

2018. szeptember 1-jén tizenegyedik alkalommal került megrendezésre a Kőbányai Rendvédelmi Nap. A rendezvény helyszínéül – az előző évekhez hasonlóan – a X. kerületi Óhegy-park szolgált. Az egésznapos rendezvényen a Magyar Honvédség alakulatai mellett az MH Egészségügyi Központ Egészségfejlesztési Osztálya és számos más kiállító is részt vett, színesebbé és vonzóbbá téve a programot az érdeklődők részére.

A rendezvényt az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Központi Zenekarának műsora nyitotta. A Magyar Honvédség és társszervezetei (rendőrség, katasztrófavédelem) statikus és dinamikus bemutatói is színesítették az egész napos programot.
1609151663
Az MH Egészségügyi Központ (a továbbiakban: MH EK) Védelemegészségügyi Igazgatóság Pszichológiai és Egészségmagatartási Intézet Egészségfejlesztési Osztálya a rendvédelmi napon szakmai profiljának megfelelően az MH Egészségmegőrző Programmal vett részt. Az MH EK sátránál, a prevenciós témájú totók segítségével az érdeklődők felmérhették tudásukat az egészséges életmóddal kapcsolatos számos témakörben (pl.: testmozgás vagy egészségtudatos táplálkozás) és új információkra tehettek szert az egészséges életvezetéssel kapcsolatosan.

Az MH EK Egészségfejlesztési Osztálya továbbra is szívesen fogadja a hasonló eseményeken való részvételre történő felkéréseket, hiszen az osztály továbbra is elkötelezett híve minden olyan rendezvénynek, ahol tovább folytathatja prevenciós tevékenységét és segítséget nyújthat mindazoknak, akik tudatosan tenni szeretnének egészségük megőrzéséért és annak jobbá tételéért.

1609151663
KAESZA