Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Dynamometriás erőmérő készülékkel bővült az Egészségfejlesztési Osztály eszközparkja

2016. április 8., péntek 9:29

Dr. Bretz Károly, a Testnevelési Egyetem Biomechanikai Tanszék Honoris Causa Professzora 2016. április 4-én Dyna 16 univerzális sporterőmérő készüléket adott át a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Egészségfejlesztési Osztály (a továbbiakban: MH EK EFO) részére, melyet a jövőben a Honvéd Testalkati Programban résztvevő honvédek kézszorító erejének mérésére fog használni a programért felelős szakember állomány.

1609151113
A nemzetközi és hazai sportkutatások szerint a kézszorító ereje szoros összefüggést mutat a teljes test izomerejével, így azon keresztül az edzések hatékonyságára is következtetni lehet. A tudományos mérési eredményekkel alátámasztott Dyna 16 műszert, mely a sporttudomány területén már régóta használt eszköz, az MH EK EFO szakemberei elsőként próbálhatták ki, melynek szakszerű használatát Prof. Dr. Bretz Károly a készülék és szoftver bemutatással egybekötött oktatás keretén belül adott át. A mérési protokoll betanítása mellett, a mérésekből szerzett adatok sokrétű felhasználási lehetőségeit is ismertette, mely később még, akár a fizikai alkalmasság-vizsgálatok során is használható lesz. A készülék egyedül álló a Magyar Honvédségben.

A biomechanikai vizsgálatok során alkalmazott erőmérő többek között a kéz maximális szorítóerejének két csatornán keresztül történő mérésére alkalmas, melyen keresztül már az egy idejű jobb és bal kézszorító erejének vizsgálata is végrehajtható. A vizsgálat mérési tartománya 20–1500 Newton. A szoftver segítségével a maximális erő mellett az erődiagram megjelenítése és a regisztrálás lehetősége is biztosított.

KAESZA