Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Díjnyertes vers klip

2019. március 14., csütörtök 14:47

Az MH Egészségügyi Központ dolgozói között akadnak olyanok, akik nemcsak szakmai munkájukkal tűnnek ki, hanem művészeti tehetségükkel is. Közéjük tartozik Starkné Nagy Jusztina főtörzsőrmester, aki a III. Nemzeti VERSenyen versmondás kategóriában ezüstminősítést kapott, valamint vers klipjéért különdíjban részesült.

1609151804
Starkné Nagy Jusztina a Honvédkórház Balatonfüredi Kardiológiai Rehabilitációs Intézetének szociális és mentálhigiénés munkatársa, aki szívesen tölti szabadidejét szavalással, különféle versenyeken megmérettetve magát.
1609151804
A 2018-as évben megrendezett III. Nemzeti VERSenyt a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete közösen hirdette meg, amelynek elsődleges célja a hagyományos vers- és prózamondó találkozó mellett a klasszikus és kortárs költészet újszerű tolmácsolása, a költészet és a versmondás népszerűsítése, a magyar nyelv tisztaságának és sokszínűségének felvonultatása a költészet által, és a kulturális identitás erősítése. A tavalyi verseny tematikája a Nagy Háborúval kapcsolatos költészetre épült a fontos történelmi esemény centenáriuma alkalmából. A zsűri tagjai a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesületének művészei, szakemberei voltak.
1609151805
A verseny háromfordulós volt. A jelentkezőknek az első fordulóban videót kellett beküldeniük saját, rögzített versmondásukról, majd a továbbjutóknak videoklipet készíteni. Jusztina és katona férje Stark András őrvezető közösen készítettek el a Nagy Háború emlékére egy olyan vers klipet, mely a fronton harcoló hős katona és a tábori ápolónő szerelmét, egymás utáni vágyakozását és a háború kegyetlenségét idézi elő. Videójuk továbbjutott a szuperdöntőbe, melyet a Budapesti Nemzeti Színházban rendeztek meg 2018. november 11–12-én. Starkné Nagy Jusztina végül ezüstminősítést kapott versmondás kategóriában és a vers klipért pedig különdíjban részesült.
1609151805
Ezt követően egy másik versenyen, a 2018. november 22–25-ig tartó, Váci Dunakanyar Színházban megrendezett 18. Kaleidoszkóp VersFesztiválon a házaspár vers klipje a versfilm kategóriában fődíjas lett.
A vers klip linkje:
KAESZA