Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Oltási időpontfoglalás a lakossági portálon: eeszt.gov.hu

2021. ápr. 23. 15:41:25

Az Országos Kórházi Főigazgatóság a koronavírus elleni védekezés keretében a lakosság részére új, oltási időpontfoglaló felületet hozott létre az EESZT Lakossági Portálján. A rendszer egyéni oltási időpontfoglalásra biztosít lehetőséget.

Részletek

1% támogatás

2021. máj. 6. 9:22:44

Kérjük, hogy adója 1%-val támogassa Ön is a Honvédkórházért Közhasznú Alapítványt. Adószám: 18094921-1-41

16-18 évesek Pfizer oltásával kapcsolatos információk

2021. máj. 12. 13:04:40

Mielőtt az oltásra érkeznek figyelmesen olvassák el az alábbi információkat.

Részletek

Díjmentes tanácsadás és klinikai vizsgálat 60 év felettiek részére

2020. április 7., kedd 14:28

A PTE Transzlációs Medicina Központ, a Transzlációs Medicina Alapítvány és a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet a koronavírus okozta egészségkárosodás mértékének és a halálesetek számának csökkentésére 2020. március 11-én megalakította a koronavírus elleni transzlációs lakosságtámogató akció- és kutatócsoportot (KETLAK).

1609152213
Az akció- és kutatócsoport célkitűzése a koronavírus járvány idején tudásának és kutatómunkájának a lakosság számára történő önkéntes és térítésmentes biztosítása, a koronavírus okozta egészségkárosodás és halálesetek számának csökkentése, valamint a lakosság egészségmegőrzésének és egészségjavításának biztosítása.

Mindezt díjmentesen nyújtott tanácsadás, klinikai vizsgálatok és adatgyűjtések formájában valósítják meg, ezek eredményei ugyanis közvetlenül a lakosság javára fordíthatók.
A PROAKTIV-19 elnevezésű klinikai vizsgálat – melynek célja a 60 év feletti lakosság ellenállóképességének növelése a koronavírus okozta fertőzés szövődményeivel szemben – a KETLAK konzorcium első, a lakosság prevencióját biztosító akcióterve.

A konzorcium szakértői szerint az egyénre szabott életmódi tanácsadás jelentős mértékben csökkentheti a koronavírus okozta fertőzés által bekövetkező egészségkárosodást, a jobb egészségi állapot és az egészségesebb életmód pedig számottevően csökkentheti a koronavírus okozta fertőzés okozta halálozást. A díjmentesen nyújtott tanácsadás és kutatás segítségével elérhető, hogy a lakosság ellenállóbbá váljon a koronavírus egészségkárosító hatásával szemben, ezáltal csökkenjen az egészségügyi ellátásra szorulók, az egészségügybe bekerülők között pedig az intenzív ellátást igénylők száma. Hosszútávon a vizsgálat eredménye újabb járvány esetén bizonyítékon alapuló prevenciós startégiát biztosíthat Magyarország lakossága számára.

Az akciócsoport tanácsadói minden nap 8 és 20 óra között fogadják a 60 év feletti lakosság hívásait a 06 80 442 642-es, díjmentesen hívható telefonszámon. Az új típusú koronavírussal fertőzött betegek ellátásának további javítása érdekében a munkacsoport a klinikai vizsgálatok mellett betegregiszterek elindítását és metaanalízisek elvégzését is tervezi.
KAESZA