Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Diákok nyertek ösztöndíjat a Honvédelmi Minisztériumtól

Összesen 18, az egészségügyi képzésben részt vevő hallgató nyerte el a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíját. A nyertesek havi 100-124 ezer forint ösztöndíjat kapnak, és kötelező szakmai gyakorlatukat az MH Egészségügyi Központban tölthetik le – jelentette be dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án, hétfőn, Budapesten.

1609151228

A tárca ösztöndíját elnyerő diákok vállalták, hogy legalább annyi időre a Magyar Honvédség szerződéses állományához tartoznak majd, amennyi a tanulmányi idejük volt. A sajtótájékoztatón dr. Simicskó István honvédelmi miniszter fontosnak nevezte, hogy megszólítsák a fiatalokat, hiszen ez garantálhatja a honvédegészségügy jövőjét. Megjegyezte azt is, hogy a Honvédkórház évente mintegy kétmillió beteget lát el, kiemelt intézmény, ezért nagy hangsúlyt fektetnek a fejlesztésére és a szakember gárda megbecsülésére.

Kevés az olyan hivatás, ahol két esküvel is elkötelezik magukat a pályaválasztók. Az ösztöndíjasok az orvosi és a katonai esküvel is bizonyíthatják, hogy nem csak a gyógyító feladatokat, hanem a haza védelmét is szem előtt tartják. Az MH Egészségügyi Központ alapellátó-, hatalmas kapacitással rendelkező intézmény, valamint a Semmelweis Egyetem oktatókórháza. A civil gyógyításban, a határmenti feladatok során és a műveleti területeken szerzett tapasztalatok kimeríthetetlen lehetőségeket adnak a pályázat nyerteseinek- tette hozzá Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka.

Videó: https: //www.youtube.com/watch? v=MSFFLiw87Kk


Forrás: honvedelem.hu és honvedkorhaz.hu

Fotó: Dévényi Veronika

KAESZA