Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Diákok nyertek ösztöndíjat a Honvédelmi Minisztériumtól

Összesen 18, az egészségügyi képzésben részt vevő hallgató nyerte el a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíját. A nyertesek havi 100-124 ezer forint ösztöndíjat kapnak, és kötelező szakmai gyakorlatukat az MH Egészségügyi Központban tölthetik le – jelentette be dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án, hétfőn, Budapesten.

1609151228

A tárca ösztöndíját elnyerő diákok vállalták, hogy legalább annyi időre a Magyar Honvédség szerződéses állományához tartoznak majd, amennyi a tanulmányi idejük volt. A sajtótájékoztatón dr. Simicskó István honvédelmi miniszter fontosnak nevezte, hogy megszólítsák a fiatalokat, hiszen ez garantálhatja a honvédegészségügy jövőjét. Megjegyezte azt is, hogy a Honvédkórház évente mintegy kétmillió beteget lát el, kiemelt intézmény, ezért nagy hangsúlyt fektetnek a fejlesztésére és a szakember gárda megbecsülésére.

Kevés az olyan hivatás, ahol két esküvel is elkötelezik magukat a pályaválasztók. Az ösztöndíjasok az orvosi és a katonai esküvel is bizonyíthatják, hogy nem csak a gyógyító feladatokat, hanem a haza védelmét is szem előtt tartják. Az MH Egészségügyi Központ alapellátó-, hatalmas kapacitással rendelkező intézmény, valamint a Semmelweis Egyetem oktatókórháza. A civil gyógyításban, a határmenti feladatok során és a műveleti területeken szerzett tapasztalatok kimeríthetetlen lehetőségeket adnak a pályázat nyerteseinek- tette hozzá Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka.

Videó: https: //www.youtube.com/watch? v=MSFFLiw87Kk


Forrás: honvedelem.hu és honvedkorhaz.hu

Fotó: Dévényi Veronika

Legfrissebb hírek
    Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány
    1%_felhívás
    ESZA  KA