Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Oltási időpontfoglalás a lakossági portálon: eeszt.gov.hu

2021. ápr. 23. 15:41:25

Az Országos Kórházi Főigazgatóság a koronavírus elleni védekezés keretében a lakosság részére új, oltási időpontfoglaló felületet hozott létre az EESZT Lakossági Portálján. A rendszer egyéni oltási időpontfoglalásra biztosít lehetőséget.

Részletek

1% támogatás

2021. máj. 6. 9:22:44

Kérjük, hogy adója 1%-val támogassa Ön is a Honvédkórházért Közhasznú Alapítványt. Adószám: 18094921-1-41

16-18 évesek Pfizer oltásával kapcsolatos információk

2021. máj. 12. 13:04:40

Mielőtt az oltásra érkeznek figyelmesen olvassák el az alábbi információkat.

Részletek

Diákok nyertek ösztöndíjat a Honvédelmi Minisztériumtól

2017. január 30., hétfő 13:42

Összesen 18, az egészségügyi képzésben részt vevő hallgató nyerte el a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíját. A nyertesek havi 100-124 ezer forint ösztöndíjat kapnak, és kötelező szakmai gyakorlatukat az MH Egészségügyi Központban tölthetik le – jelentette be dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án, hétfőn, Budapesten.

1609151228

A tárca ösztöndíját elnyerő diákok vállalták, hogy legalább annyi időre a Magyar Honvédség szerződéses állományához tartoznak majd, amennyi a tanulmányi idejük volt. A sajtótájékoztatón dr. Simicskó István honvédelmi miniszter fontosnak nevezte, hogy megszólítsák a fiatalokat, hiszen ez garantálhatja a honvédegészségügy jövőjét. Megjegyezte azt is, hogy a Honvédkórház évente mintegy kétmillió beteget lát el, kiemelt intézmény, ezért nagy hangsúlyt fektetnek a fejlesztésére és a szakember gárda megbecsülésére.

Kevés az olyan hivatás, ahol két esküvel is elkötelezik magukat a pályaválasztók. Az ösztöndíjasok az orvosi és a katonai esküvel is bizonyíthatják, hogy nem csak a gyógyító feladatokat, hanem a haza védelmét is szem előtt tartják. Az MH Egészségügyi Központ alapellátó-, hatalmas kapacitással rendelkező intézmény, valamint a Semmelweis Egyetem oktatókórháza. A civil gyógyításban, a határmenti feladatok során és a műveleti területeken szerzett tapasztalatok kimeríthetetlen lehetőségeket adnak a pályázat nyerteseinek- tette hozzá Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka.

Videó: https: //www.youtube.com/watch? v=MSFFLiw87Kk


Forrás: honvedelem.hu és honvedkorhaz.hu

Fotó: Dévényi Veronika

KAESZA