Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Dán szakemberek a Szanatórium utcában

A Közép-Dániai Régió képviseletében egészségügyi szakemberekből álló csoport látogatott az MH Egészségügyi Központ, Honvédkórház Szanatórium utcai telephelyére 2016. szeptember 5-én azzal a céllal, hogy megismerjék az intézményben folyó egészségügyi ellátást és kapcsolatokat teremtsenek az ország egészségügyi intézményei és szakemberei között.

1609151177
A régió és különböző magyarországi – elsősorban szociális – szervezetekkel és intézmények közötti együttműködés hosszú időre tekint vissza, ezt a folyamatot erősítette meg 2014. december 4-én az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságával, illetve 2015. szeptember 23-án a Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkóztatásért Felelős Államtitkársággal megkötött együttműködési megállapodások.
Az együttműködés során rendszeressé váltak a tapasztaltat cserék és személyes kapcsolatokat erősítő kölcsönös látogatások.
2016. szeptember 4–7. között hazánkba látogató küldöttség a régió pszichiátriai és fogyatékosság ellátásban dolgozó állami illetve civil szervezetek képviselőiből állt.
Az MH Egészségügyi Központ először vett részt a programban, a telephely bemutatását követően élénk és jó hangulatú beszélgetés során áttekintésre kerültek az egészségügyi ellátás formái kiemelten a Szanatórium utcában folyó feladatok és az esetleges együttműködés lehetőségei. Búcsúzáskor kiemelték azt a fajta humánus és áldozatkész hozzáállást, amelyet látogatásukkor az Intézményben tapasztaltak, erről az osztályok bejárása mellet, egy Rehabilitációs Osztályon fekvő betegünkkel folytatott angol nyelvű beszélgetés során is meggyőződhetett a delegáció.
A látogatást követően szeptember 7-én, szerdán a Fogyatékos Személyek Központjában kerekasztal megbeszélés került megrendezésre, ahol az MH Egészségügyi központ mellet több magyarországi intézmény is képviseltette magát. A megbeszélések során a résztvevők áttekintették a két ország egészségügyi rendszerének releváns szegmensét, melysorán szóba került a betegutak átláthatatlansága illetve a finanszírozási kérdések is. A jó hangulatú találkozót egy kötetlen beszélgetés zárta.
KAESZA