Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Dán szakemberek a Szanatórium utcában

2016. szeptember 29., csütörtök 10:19

A Közép-Dániai Régió képviseletében egészségügyi szakemberekből álló csoport látogatott az MH Egészségügyi Központ, Honvédkórház Szanatórium utcai telephelyére 2016. szeptember 5-én azzal a céllal, hogy megismerjék az intézményben folyó egészségügyi ellátást és kapcsolatokat teremtsenek az ország egészségügyi intézményei és szakemberei között.

1609151177
A régió és különböző magyarországi – elsősorban szociális – szervezetekkel és intézmények közötti együttműködés hosszú időre tekint vissza, ezt a folyamatot erősítette meg 2014. december 4-én az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságával, illetve 2015. szeptember 23-án a Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkóztatásért Felelős Államtitkársággal megkötött együttműködési megállapodások.
Az együttműködés során rendszeressé váltak a tapasztaltat cserék és személyes kapcsolatokat erősítő kölcsönös látogatások.
2016. szeptember 4–7. között hazánkba látogató küldöttség a régió pszichiátriai és fogyatékosság ellátásban dolgozó állami illetve civil szervezetek képviselőiből állt.
Az MH Egészségügyi Központ először vett részt a programban, a telephely bemutatását követően élénk és jó hangulatú beszélgetés során áttekintésre kerültek az egészségügyi ellátás formái kiemelten a Szanatórium utcában folyó feladatok és az esetleges együttműködés lehetőségei. Búcsúzáskor kiemelték azt a fajta humánus és áldozatkész hozzáállást, amelyet látogatásukkor az Intézményben tapasztaltak, erről az osztályok bejárása mellet, egy Rehabilitációs Osztályon fekvő betegünkkel folytatott angol nyelvű beszélgetés során is meggyőződhetett a delegáció.
A látogatást követően szeptember 7-én, szerdán a Fogyatékos Személyek Központjában kerekasztal megbeszélés került megrendezésre, ahol az MH Egészségügyi központ mellet több magyarországi intézmény is képviseltette magát. A megbeszélések során a résztvevők áttekintették a két ország egészségügyi rendszerének releváns szegmensét, melysorán szóba került a betegutak átláthatatlansága illetve a finanszírozási kérdések is. A jó hangulatú találkozót egy kötetlen beszélgetés zárta.
KAESZA