Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Csillagok Háborúja Űrtábor a kecskeméti repülőkórházban

2018. augusztus 10., péntek 10:44

A Kecskeméti Hírös Agora szervezésében zajló egyhetes Csillagok háborúja elnevezésű űrtábor keretében gyerekcsoport látogatott a Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézetbe, 2018. augusztus 01-én.

A kecskeméti “Repülőkórház” utódintézményeként működő intézet látogatására – immár hagyományos jelleggel – került sor mintegy 27 gyerek és 3 kísérő tanár részvételével. A Kecskeméti Hírös Agora (Kulturális és Ifjúsági Központ Non-profit Kft., Otthon Mozi) által szervezett ismeretterjesztő szabadidős tematikus nyári tábor keretében az érdeklődő diákok 2. –11. évfolyam között, tudásszintjüknek megfelelően hallhattak érdekes előadásokat.

Dr. Szabó Sándor András orvos ezredes MH repülő főszakorvos és Dr. Tótka Zsolt alezredes, a Magasság-élettani Vizsgáló Osztály osztályvezető főorvos tájékoztatója során a gyerekek ízelítőt kaptak az űrhajózás történetéről, a jelenlegi űrkutatási feladatokról, az emberi vezérlésű (vadász)repülőgépes repülés és az űrhajózás szoros kapcsolatáról, az űrhajós jelöltek kiválogatásának folyamatáról, az űrrepülés során előforduló élettani problémákról és megelőzésük-kezelésük lehetőségeiről.

Az érdeklődő fiatalok helytálló és érdekes kérdésekkel tartalmas két óra keretében ismerkedtek a repülőorvosi alkalmasságvizsgálat és az űrhajós kiválogatás folyamatával, bekukkantottak a barokamrába, emellett ők maguk is sok-sok ismeretről és tudásról tettek tanúbizonyságot.

Élményekkel gazdagabban és talán a repülés-űrrepülés iránti vággyal és az ahhoz szükséges tanulás iránti elkötelezettséggel (no meg az aktív kérdésekre és válaszokra adott jutalom édességgel) távoztak a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ kecskeméti Repülőorvosi, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézetéből.

1609151651
KAESZA