Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Csapatépítő tréning a Pszichológiai és Egészségmagatartási Intézetben

Két napos csapatépítő foglalkozást tartott az MH EK Védelem-egészségügyi Igazgatóság Pszichológiai és Egészségmagatartási Intézete törzstanulónap keretében Bujákon 2019. április 10-11-én. 

Az Intézet másfél éves megalakulása óta ez volt az első közös kiképzési foglalkozás, melyen a két osztály (az egészségfejlesztési és a pszichológiai) együtt vett részt. A foglalkozás kiemelt célja a szakemberek közötti hatékony kommunikáció fejlesztése, egymás megismerése és az együttműködés elősegítése volt.

A törzstanulónap, Andó Sándor ezredes, intézetvezető (MH főpszichológus) moderálásával szerda délelőtt egy kerekasztal megbeszéléssel kezdődött, melyen meghívottként részt vett Dr. Löcher Zsuzsanna alezredes, az MHP Logisztikai Gazdálkodási Csoportfőnökség Egészségügyi Műveleti Főnökség főnök helyettese és Káli Norbert alezredes, a HM Humánpolitikai Főosztály Humánstratégiai és Humánerőforrás Menedzsment Osztály, megbízott osztályvezetője is. Kiemelt téma volt a humánerőforrás fejlesztésével kapcsolatos HM utasításnak az MH katonáit és az MH EK-t érintő részeinek értelmezése, megbeszélése. A napirendi pontok között szerepelt a megoldás keresése arra, hogy az Intézet személyi állományának leterheltsége, a szerteágazó feladatokból fakadóan, a kis létszámhoz viszonyítottan, igen magas, amely az MH teljes személyi állományának vonatkozásában felelős az egészség, mint testi-, lelki- és szociális jóllét fenntartásáért és fejlesztéséért. A hatékony munkavégzéshez nélkülözhetetlen az egészségügyön kívüli egyéb humán szakterületek együttműködése, valamint a parancsnoki állomány támogatása is.
1609151850

A megbeszélést követően az Intézet tagjai számára Csomós István rendőr alezredes a Terrorelhárítási Központ műveleti pszichológusa tartott csapatépítő tréningfoglalkozást, mely a hatékony együttműködés kialakítása mellett fontos szerepet tölt be a humán szakterületen dolgozó szakemberek burn out (kiégés) prevenciójában és a hivatás iránti elköteleződés minél hosszabb időn keresztül való fenntartásában is. A két napos foglalkozás elérte a célját, jó volt kiszakadni a mindennapok forgatagából, jobban megismerni magunkat, illetve a másikat. Összességében elmondható, hogy a két osztály együttműködésének szempontjából az összevonás eredményes volt, és bízunk abban, hogy a hasonló jellegű kiképzések a jövőben rendszeressé válnak majd.

1609151850

Szöveg: Hornyák Beatrix őrnagy
Fotó: Csomós István r.alez.

KAESZA