Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Csapatépítő családi kirándulás távol a város zajától

Az MH Egészségügyi Központ Sportbizottságának szervezésében első alkalommal vágtak neki Szentendre és Izbég terepeinek az intézmény vállalkozó kedvű munkatársai, családtagjaik és barátaik 2015. március 21-én.

A kirándulás nem titkolt célja volt, hogy a tavaszi, napsütéses időt kihasználva egy kötetlen, kalandos program keretében a résztvevők jobban megismerhessék egymást és a munkahelyen kívül is közös élményeket szerezhessenek.

1609150966

A túraútvonalat Fekete János alezredes, az MH EK Hadműveleti és Kiképzési osztály osztályvezető helyettese állította össze. A központ különböző szakterületeiről is érkeztek jelentkezők, akik a katonai bakancsot és a kórházi papucsot túracipőre cserélve Szentendréről indulva nekivágtak a 15 km hosszú kirándulásnak. Változatos és festői helyeken vezetett az út a Kő-hegyi a több mint 80 éves Czibulka János turistaházhoz, ahol a csapat először pihent meg és áfonyás palacsintával, házi szörppel doppingolta fáradt tagjait. Nem kellett sokat várni a folytatásra és nemsokára már a Vasas-szakadék mintegy 250 méter hosszan követhető hasadékait csodálhatta a csoport. A visszafelé vezető út sokakban nosztalgikus hangulatot ébresztett, hiszen Izbégen áthaladva a korábbi menetgyakorlatok és az itt található lőtéren szerzett emlékek is felidéződtek.

1609150967

Sok szép élménnyel, új ismeretségekkel és kellemes fáradtsággal ért véget az első MH EK családi kirándulás, aminek folytatása a tervek szerint nem sokat várat magára.

1609150967

Fotó: Rákóczi Krisztina főtörzsőrmester

KAESZA