Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Családorvosi fórum

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Orvosigazgatója Családorvosi Fórumot szervezett a Budapest IV., XIII., és XV. kerületi alapellátásban dolgozó családorvosai számára 2016. február 29-én.

1609151092

A rendezvényen részt vett Dr. Deczky Zoltán az AEEK Észak- Közép-Magyarországi Térségi Igazgatóság igazgatója, Nagy István Újpest Önkormányzat alpolgármestere, Dr. Siller György a XIII. kerületi Egészségügyi Szolgálat közigazgatási vezetője, és Dr. Buzna Andrea a XV. kerületi Önkormányzat Egészségügyi Intézményei Orvosigazgatója is. A Fórum témája a Károlyi Sándor Kórház aktív feladatinak átvételével kapcsolatos 3 hónapos tapasztalat feldolgozása volt a betegellátás / betegutak szervezésének pontosítása, a konzultáció lehetősége mellett. Figyelemfelhívás történt a fővárosi sebészeti ügyeleti rendszerben 2016. április 01-től bekövetkező változásokra.

1609151092

Szabó István vezérőrnagy parancsnok és Dr. Tamás Róbert orvos ezredes megbízott orvosigazgató megnyitó beszéde után az MH EK HK I-IV. Belgyógyászati Osztályainak, a Kardiológiai Osztálynak, az I-II. Sebészeti Osztályainak, valamint a Sürgősségi Centrum, vezető főorvosai röviden bemutatták osztályaikat. A bemutatásokat követően egy interaktív beszélgetés során a családorvosok választ kaptak az illetékes osztályvezetőktől feltett kérdéseikre, amelyek a kerületükből beutalásra kerülő betegek ellátásában felmerült problémák tisztázására irányultak. A rendezvényt mind a szervezők, mind a családorvosok sikeresnek ítélték.mivel olyan hiányt pótolt, ami lehetőséget ad az együtt gondolkodásra az optimális betegellátás érdekében, egyben a tapasztalatcsere segít a betegek beutalási rendjének pontosításában, mind a nappali munkarendben, mind pedig az ügyeletben.

1609151092

A rendezvényt végül Dr. Tamás Róbert orvos ezredes megbízott orvosigazgató azzal zárta, hogy a Fórum céljai között szerepel a hagyományteremtés is, mivel igény esetén a személyes kapcsolatok kialakításával hatékonyabban láthatók el – a betegbiztonságot növelve – a betegellátás feladatai.

KAESZA