Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Családorvosi fórum

2016. március 3., csütörtök 10:39

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Orvosigazgatója Családorvosi Fórumot szervezett a Budapest IV., XIII., és XV. kerületi alapellátásban dolgozó családorvosai számára 2016. február 29-én.

1609151092

A rendezvényen részt vett Dr. Deczky Zoltán az AEEK Észak- Közép-Magyarországi Térségi Igazgatóság igazgatója, Nagy István Újpest Önkormányzat alpolgármestere, Dr. Siller György a XIII. kerületi Egészségügyi Szolgálat közigazgatási vezetője, és Dr. Buzna Andrea a XV. kerületi Önkormányzat Egészségügyi Intézményei Orvosigazgatója is. A Fórum témája a Károlyi Sándor Kórház aktív feladatinak átvételével kapcsolatos 3 hónapos tapasztalat feldolgozása volt a betegellátás / betegutak szervezésének pontosítása, a konzultáció lehetősége mellett. Figyelemfelhívás történt a fővárosi sebészeti ügyeleti rendszerben 2016. április 01-től bekövetkező változásokra.

1609151092

Szabó István vezérőrnagy parancsnok és Dr. Tamás Róbert orvos ezredes megbízott orvosigazgató megnyitó beszéde után az MH EK HK I-IV. Belgyógyászati Osztályainak, a Kardiológiai Osztálynak, az I-II. Sebészeti Osztályainak, valamint a Sürgősségi Centrum, vezető főorvosai röviden bemutatták osztályaikat. A bemutatásokat követően egy interaktív beszélgetés során a családorvosok választ kaptak az illetékes osztályvezetőktől feltett kérdéseikre, amelyek a kerületükből beutalásra kerülő betegek ellátásában felmerült problémák tisztázására irányultak. A rendezvényt mind a szervezők, mind a családorvosok sikeresnek ítélték.mivel olyan hiányt pótolt, ami lehetőséget ad az együtt gondolkodásra az optimális betegellátás érdekében, egyben a tapasztalatcsere segít a betegek beutalási rendjének pontosításában, mind a nappali munkarendben, mind pedig az ügyeletben.

1609151092

A rendezvényt végül Dr. Tamás Róbert orvos ezredes megbízott orvosigazgató azzal zárta, hogy a Fórum céljai között szerepel a hagyományteremtés is, mivel igény esetén a személyes kapcsolatok kialakításával hatékonyabban láthatók el – a betegbiztonságot növelve – a betegellátás feladatai.

ESZA