Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Civil-katonai együttműködés

Az MH Egészségügyi Központ feladatrendszerében nemcsak a civil egészségügyi ellátás kap helyet, hanem többek között a védelem-egészségügy, a harctéri életmentés és a missziós egészségügyi felkészítés is. Az intézmény Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézetében (EÜFTI) dolgozó szakemberek munkája, hogy egészségügyi alap és szakkiképzéseket tartanak katonák számára, emellett a különböző társadalmi intézményekkel folytatott együttműködések alapján civilek is bepillantást nyerhetnek az ilyen jellegű kiképzésekbe, ezzel is erősítve a civil-katonai kapcsolatokat.

1609152101
Ezen együttműködés alapján a Semmelweis Egyetem Raoul Wallenberg Szakgimnázium és Szakközépiskolájának vezetői, tanárai és oktatói tettek izgalmas szakmai látogatást az EÜFTI Tünde utcai létesítményében 2019. november 07-én.

1609152101
A résztvevők Bánsági László ezredes, intézetvezető átfogó előadása mellett, megtekinthették a Harctéri Életmentő Katona egészségügyi szakkiképzés szimulációs gyakorlati blokkját, valamint a demonstrációs oktató kabinetben a gyakorlati felkészítést. Az EÜFTI szakemberei a harctéri sérültellátás specialitásait és az egészségügyi szakkiképzések során használt korszerű oktatási eszközöket is bemutatták.

1609152101
KAESZA