Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Célra tarts

A „Célra tarts” elnevezésű honvédségi vetélkedősorozat döntőjét november 17-én rendezték meg Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban.

1609151461
A vetélkedő első fordulóját már szeptember hónapban megrendezték.14 csapat jutott be a döntőbe, ahol aztán összemérhették tudásukat. A rendezvény fő célja, hogy a honvédelemmel és Magyar Honvédséggel kapcsolatos ismereteket bővítse a középiskolás korosztály körében. A vetélkedő kísérő programjaként a délután folyamán fegyver- és egyenruha bemutatón, filmvetítésen is részt vettek a diákok. Ezen programok keretén belül a Honvéd Testalkati Program szakemberei is megjelentek, és végrehajtották a testalkati méréseket. Testmagasság mérés mellett Omron mérleg segítségével mindenki képet kaphatott a testösszetételéről. Meghatározásra került minden résztvevőnél többek között a testsúlykilogramm, izomszázalék, zsírszázalék érték. Az eredményeknek megfelelően mindenki tájékoztatást kapott a testedzést és táplálkozást illetően, majd Dr. Juhász Zsolt alezredes tartott egy 20 perces előadást, ahol a diákoknak és kísérőiknek mutatta be a Testalkati Programot és az eddig elért eredményeket, illetve megválaszolta a felmerülő kérdéseket.
1609151461
A Honvéd Testalkati Programot a rendezvényen: Dr. Juhász Zsolt alezredes, Novák Attila százados. Dezső Daniella hadnagy és Balázs Zsófia hadnagy képviselte.
Ezúton szeretnénk gratulálni minden résztvevő csapatnak az elért eredményhez!

1609151461
KAESZA