Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Brit delegáció az MH Egészségügyi Központban

Magyarországi látogatásának zárásaként érkezett az MH Egészségügyi Központba Timothy Hodgetts ezredes és kísérete, a NATO Szövetséges Gyors Reagálású Hadtest Főparancsnokság Egészségügyi Osztályának igazgatója július 3-án.

1609150772

A brit Timothy Hodgetts ezredes egynapos látogatásnak célja a magyar katona-egészségügy megismerése volt. Programját a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központban kezdte, mivel Nagy-Britannia csatlakozása a központhoz jelenleg folyamatban van. Napirendjét az MH Egészségügyi Központban folytatta, ahol Prof. Dr. Grósz Andor orvos dandártábornok, az MH egészségügyi főnöke fogadta. A magyar fél megtiszteltetését fejezte ki aziránt, hogy egy olyan katonaorvost köszönthet, aki nemcsak hazájában Angliában, de nemzetközi szinten is méltán elismert, hiszen a brit ezredes úttörőnek számít a katonai sérült ellátás forradalmasításban, valamint „szülőatyja” a tömeges sérülések ellátása és kiürítése megszervezésével kapcsolatos képzésnek is, amelyet a NATO Katona-egészségügyi Központban is oktatnak.

1609150772

Az MH EK munkájáról Dr. Vekerdi Zoltán orvos ezredes tartott előadást a delegáció részére. Timothy ezredes rendkívül érdeklődő volt a központ tevékenységét illetően, hiszen számára új dolog volt hallani, hogy egy katonai kórház több mint másfél millió civil lakos egészségügyi ellátásáról is gondoskodik, a rendőrségi, és a vasúti dolgozók ellátása mellett. A prezentációt követően Dr. Gáspár Szabolcs orvos őrnagy, adjunktus, a Traumatológia osztály részlegvezető orvosa kalauzolta végig a vendégeket a Honvédkórházban. A rövid, viszont mindkét fél részére hasznos látogatás végén, Timothy ezredes megköszönte, hogy bepillantást nyerhetett az intézmény életébe.

1609150772
Legfrissebb hírek
    Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány
    1%_felhívás
    ESZA  KA