Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Brit delegáció az MH Egészségügyi Központban

2013. július 8., hétfő 8:35

Magyarországi látogatásának zárásaként érkezett az MH Egészségügyi Központba Timothy Hodgetts ezredes és kísérete, a NATO Szövetséges Gyors Reagálású Hadtest Főparancsnokság Egészségügyi Osztályának igazgatója július 3-án.

1609150772

A brit Timothy Hodgetts ezredes egynapos látogatásnak célja a magyar katona-egészségügy megismerése volt. Programját a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központban kezdte, mivel Nagy-Britannia csatlakozása a központhoz jelenleg folyamatban van. Napirendjét az MH Egészségügyi Központban folytatta, ahol Prof. Dr. Grósz Andor orvos dandártábornok, az MH egészségügyi főnöke fogadta. A magyar fél megtiszteltetését fejezte ki aziránt, hogy egy olyan katonaorvost köszönthet, aki nemcsak hazájában Angliában, de nemzetközi szinten is méltán elismert, hiszen a brit ezredes úttörőnek számít a katonai sérült ellátás forradalmasításban, valamint „szülőatyja” a tömeges sérülések ellátása és kiürítése megszervezésével kapcsolatos képzésnek is, amelyet a NATO Katona-egészségügyi Központban is oktatnak.

1609150772

Az MH EK munkájáról Dr. Vekerdi Zoltán orvos ezredes tartott előadást a delegáció részére. Timothy ezredes rendkívül érdeklődő volt a központ tevékenységét illetően, hiszen számára új dolog volt hallani, hogy egy katonai kórház több mint másfél millió civil lakos egészségügyi ellátásáról is gondoskodik, a rendőrségi, és a vasúti dolgozók ellátása mellett. A prezentációt követően Dr. Gáspár Szabolcs orvos őrnagy, adjunktus, a Traumatológia osztály részlegvezető orvosa kalauzolta végig a vendégeket a Honvédkórházban. A rövid, viszont mindkét fél részére hasznos látogatás végén, Timothy ezredes megköszönte, hogy bepillantást nyerhetett az intézmény életébe.

1609150772
KAESZA