Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Bravúros beavatkozással mentették meg két pici baba életét az MH EK szakemberei

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ | 

2021. október első hétvégéjén az OMSZ erős vérzés, valamint beindult koraszülés miatt szállított egy 25 hetes kismamát az MH EK Podmaniczky utcai telephely Szülészet-nőgyógyászati Osztályára. Az intézmény szakemberei a bravúros beavatkozásnak köszönhetően megmentették a kismama, valamint az ikrek életét.

A kismama kórházba kerülését követően, azonnali császármetszésre volt szükség, ezért az MH EK koraszülött részleg ügyeletes szakorvosa, valamint nővérei már a műtőben várták a kismamát. Mindeközben a neonatológus szakorvos rohanva indult az otthonából, hogy időben megérkezve részt vehessen az ellátásban.

Az ikrekkel várandós kismama egyik babája már úton volt a szülőcsatornába, amikor komplikációk adódtak.Kollégáink, felismerve a helyzet súlyosságát, rendkívüli szaktudással először a második babát, majd ezt követően a szülőcsatornában lévő picit segítették világra császármetszés útján.

A kismama, valamint a kisbabák élete perceken múlt, azonban az azonnali reagálásnak és a csapatmunkának köszönhetően, munkatársaink megmentették mindegyikük életét.

A két kislány 750 grammal született és azóta ők is, valamint az anyukájuk is jól van, köszönhetően a Honvédkórház szülészet-nőgyógyászat és PIC-en dolgozók szaktudásának, felkészültségének, csapatmunkájának.

Legfrissebb hírek
    Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány
    1%_felhívás
    ESZA  KA