Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Belgiumi gyakorlaton a Mobil Biológiai Laboratórium

Az MH Egészségügyi Központ (MH EK) Tudományos Kutató és Laboratúriumi Intézet Mobil Biológiai Laboratórium (MBL) 2018. június 18-21. között részt vett az „eNOTICE” (European Network of CBRN Training Centres) projekt keretében megrendezett „Bio-Garden” belga-magyar telepíthető biológiai laboratóriumi gyakorlaton. A gyakorlat helyszíne a belgiumi Peutie volt.

1609151635
A gyakorlaton a Belga Védelmi Minisztériumhoz tartozó telepíthető biológiai laboratórium („B-LiFE”) és az MH EK MBL közös feladatot hajtott végre. A gyakorlat forgatókönyvének megfelelően az MBL a biológiai eseményekhez kapcsolódó mintaelemzést hajtott végre együttműködve a belga B-LiFE laboratóriummal.
1609151636
A cél a telepíthető képességek bemutatása az „eNOTICE” projektben résztvevő katonai és civil szervezetek, valamint az Európai Bizottság főigazgatóságainak ABV védelmi politikáért felelős döntéshozói számára.
1609151636
A gyakorlaton több mint 200 megfigyelő, illetve vendég volt jelen: a belga belügyminisztérium, rendőrség, katasztrófavédelem, az Európai Bizottság főigazgatóságainak képviselői. A vendégek között kiemelendő Steven Vandeput, belga védelmi miniszter, valamint Marc Compernol vezérezredes, a Belga Hadsereg Vezérkari Főnöke, akik a látogatást követően rendkívül elismerően nyilatkoztak a magyar laboratóriumról.
KAESZA