Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Csomagátadás a látogatási tilalom idején

2021. márc. 7. 16:52:25

A jelenleg érvényben lévő látogatási tilalom alatt a bent fekvő betegeink saját biztonságuk érdekében nem találkozhatnak hozzátartozóikkal, de fontosnak tartjuk, hogy itt tartózkodásuk ideje alatt is megkaphassák szükséges csomagjaikat szeretteiktől.

Részletek

Az orvos festő tárlata

2017. november 13., hétfő 10:54

A dunakeszi Farkas Ferenc Művészeti Iskolában a napokban nyílt meg dr. Kiss Attila András orvos ezredes, Boromissza Tibor-díjas festőművész, az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház szülész-nőgyógyász főorvosának „1kiss toscana” című tárlata.

1609151446

A megjelent közönséget Farkas Pál, az idén ötvenéves művészeti iskola intézményvezetője köszöntötte, s elmondta, hogy évek óta megrendezik a méltán népszerű, Zene és képzőművészet elnevezésű sorozatot. Ennek lényege, hogy egy-egy alkotó tárlatnyitóját minden esetben komolyzenei koncert követi.

Az orvos festő munkásságát és kiállított műveit Frömmel Gyula nyugállományú zászlós, festőművész, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagja méltatta. Kiemelte, hogy a művész bemutatott akvarelljein Toscana városi arcát örökítette meg s színvilágát a meleg-barna tónusok uralják. Képein az általa fontosnak tartott motívumokat emeli ki, s a hátteret csak elmosódottan, ám mégis felismerhetően ábrázolja.
1609151447
Személyes emlékként felidézte, hogy annak idején a Magyar Néphadsereg rákospalotai Irinyi János laktanya gépkocsiszínjében találkoztak, ahová Kiss Attila csapatorvosi beosztást kapott. Itt látta meg képeit, s bátorítva a folytatásra, elvitte őt Misch Ádám ismert festőművész csepeli szabadiskolájába.
Élete első tárlatnyitója drámai hirtelenséggel elmaradt, ugyanis a laktanya klubhelyiségében állították ki a képeit, ám kitört a taxisblokád és nem jött el a közönség. Azóta persze számtalan kiállítása volt idehaza és külföldön, többek között Franciaországban, Lengyelországban és Romániában.
1609151447
A szabad szellemű, mindig friss hangulatú képek alkotója már 1986-ban, az orvosi diploma megszerzésekor is aktívan festett. Később tagja lett az idén huszonöt éves Honvéd Kulturális Egyesület képzőművész tagozatának, majd a Katonafestők Bükkösi Gábor (egykori katonafestő, és éremművész) Stúdiójának, valamint az Orvosírók és Művészek Társaságának. Rendszeres résztvevője a Magyar Honvédség évente megrendezett alkotótáborainak. Csontváry és Vasarely művészete mellett az impresszionista alkotók tartoznak példaképei sorába. József Attila költészete olyannyira közel áll hozzá, hogy számos képét egy-egy idézettel teszi még hangsúlyosabbá.
1609151447
Az est folytatásaként Faludi Judit Liszt-díjas csellóművész (Kiss Attila felesége), Kiss Gyula Liszt-díjas zongoraművész és Szenthelyi Krisztián énekművész koncertjét hallgathatta meg a közönség.
A kiállítás egy hónapig tekinthető meg Dunakeszin, a Bem út 27. szám alatt
1609151447

Forrás: honvedelem.hu

Szerző: Katona M. István

Fotó: a szerző felvételei

KAESZA