Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Az MH Egészségügyi Központ kihelyezett vezetői értekezlete

Kihelyezett vezetői értekezletet tartottak a Rendészettudományi Karon (RTK) a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának (MH EK) vezetői, majd megtekintették a kar új objektumait január 26-án.

1609151524
A központ vezetőinek delegációját és a küldöttség vezetőjét, Kun Szabó István vezérőrnagyot, az MHEK parancsnokát dr.habil. Boda József ny.nb.vezérőrnagy, az RTK dékánja köszöntötte. Boda József elsőként a rendőrtisztképzés kezdeteire tekintett vissza, majd ismertette az RTK szervezeti felépítését és a képzés rendszerét. Kiemelten szólt a közelmúltban létrejött Kiberbűnözés Elleni Tanszékről – amelynek segítségével, mint fogalmazott, a kar minden hallgatója részesül majd a szakirányának megfelelő mértékű képzésben – és a már több éve működő Rendészettudományi Doktori Iskoláról. A dékán hangsúlyozta, hogy a hallgatók az egyetemen számos sportágban érhetnek el eredményeket, s ezek sora hamarosan bővül, hiszen az idén elkészül a lovarda, az uszoda és a vívócsarnok. Az RTK dékánja tájékoztatta az MH EK vezetőit azokról a fórumokról is, amelyeken az egyetem hallgatói kiteljesíthetik tudományos tevékenységüket: szólt a tudományos diákkörről, a Szent György Szakkollégiumról és az Erasmus+ mobilitási programról.
Kun Szabó István vezérőrnagy emlékplakettet adott át Boda Józsefnek, aki a tájékoztató után látogatásra invitálta az MH EK vezetőit az RTK speciális oktatási épületébe, valamint az oktatási épület RTK által használt helyiségeibe.
Az MH EK vezetősége köszönettel vette, hogy betekintést kaphatott, hogyan működik az egyetemi szintű rendészeti képzés Magyarországon, XXI századi igényeknek megfelelően kialakított körülmények között.
1609151524
Forrás: www.uni-nke.hu
Szöveg: Suba László
Fotó: Bodó Pál
KAESZA