Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Az egészséges katonák és a sport szerepe a haderő építésében Folytatódott a Sport és egészség a honvédelemért című konferencia

2019. április 26., péntek 14:58

Folytatódott a Honvédkórház megalakulásának 120. évfordulója alkalmából szervezett Sport és egészség a honvédelemért című tudományos konferencia Budapesten április 26-án.

1609151864
A rendezvény második napjának nyitó előadását prof.dr. Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára tartotta.

Az új egészségügyi kultúra hazai bevezetésének részleteit ismertetve elmondta: a program azokon, a főleg amerikai kutatásokon alapszik, melyek kimutatták, hogy az elhízás miatt a fiatalok háromnegyede alkalmatlan katonának. Hozzátette: a gyermekkori elhízás nemcsak az Egyesült Államokban, hanem világszerte egészségügyi kockázatot jelent.

Az államtitkár hangsúlyozta: a magyar egészségügyi ágazat néhány éve programot hirdetett a probléma megoldására, ennek része a mindennapos testnevelés bevezetése az iskolákban, valamint azon törvények elfogadása, amelyek segítik a helyes iskolai táplálkozást. A kormányzati döntésnek köszönhetően – a 15 évesek között – az európai átlaghoz viszonyítva megállt az elhízottak arányának növekedése. Mindez a program generációkra történő kiterjesztését ösztönzi – fogalmazott.
1609151864
A tudományos konferencia második napján szó esett – egyebek között – a lágyrész sérülések, a gerincbetegségek, a mozgásszervi rendellenességek kezelésének módszereiről és tapasztalatairól. A téma katonai és civil egészségügyi szakértői bemutatták a honvéd testalkati programot, kiemelve a mozgás és a sport szerepét a prevencióban, a gyógyításban és a rehabilitációban. Emellett szóltak arról is, hogy milyen szerepe van az egészséges katonának és a sportnak a haderő építésében. A konferencia előadásait – élő, internetesközvetítésben – több egyetemen is végig követhették az érdeklődők.

Az MH Egészségügyi Központ által szervezett kétnapos szimpózium legfontosabb célja a legújabb kutatások eredményeinek bemutatása volt, ráirányítva a figyelmet a sport, az egészség és a honvédelem egymást kölcsönösen támogató területeire, különös tekintettel a fiatalabb generációk hazafias nevelésére.

1609151864
KAESZA