Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Az Államalapításra emlékezve

I. István királyra, a keresztény magyar államalapításra és a magyar állam ezeréves folytonosságára emlékezve tartott ünnepi állománygyűlést az MH Egészségügyi Központ 2018. augusztus 15-én.

1609151653

A rendezvénye fővendége Dr. Nagy Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára volt, akinek Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka köszönetét fejezte ki, hogy megtisztelte jelenlétével az eseményt és emelte annak fényét.

1609151653

Az állomány köszöntését és az esemény méltatását követően a résztvevők a Nemzeti Örökség Intézet kabinetfőnökének, Dr. Töll László ezredesnek előadását hallgathatták meg, aki az I. világháború egészségügyi katonái köré építette beszédét, annak centenáriuma okán. Töll ezredes a katonaorvosokra, szanitécekre (elsősegélyt nyújtó katona), és a sokszor elfeledett beteghordókra emlékezett, akik a legveszélyesebb munkát látták el a harctéren, hiszen fegyver nélkül, a tűzvonalban, golyózápor és robbanások közepette kockáztatták életüket mások megmentéséért. Kitért az orvosokat kihívás elé állító járványok és új típusú fegyverek által okozott sérülések ellátásnak nehézségeire is.

1609151653

Az ünnepi elismeréseket Kun Szabó István vezérőrnagy adta át, majd a jelenlévők Kovács Róbert és Ott József színművész könnyedebb hangvételű irodalmi műsorát élvezhették.

1609151654

A rendezvényt követő állófogadáson Dr. Nagy Anikó államtitkár köszöntő beszédében méltatta az Egészségügyi Központnál áldozatos munkát végző kollégák erőfeszítéseit, az intézmény betegellátása területén nyújtott szervezettséget, és ígéretet tett, hogy az intézmény sorsát a továbbiakban is nyomon követi.

1609151654

Az ünnepségen elismerésben részesültek névsora a mellékletben tekinthető meg.

KAESZA