Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Csomagátadás a látogatási tilalom idején

2021. márc. 7. 16:52:25

A jelenleg érvényben lévő látogatási tilalom alatt a bent fekvő betegeink saját biztonságuk érdekében nem találkozhatnak hozzátartozóikkal, de fontosnak tartjuk, hogy itt tartózkodásuk ideje alatt is megkaphassák szükséges csomagjaikat szeretteiktől.

Részletek

FONTOS tájékoztató az oltásra érkező pedagógusoknak!

2021. ápr. 1. 12:26:03

Kérjük Önöket, hogy a hétvégi oltás során azért, hogy a kórházon belül a megfelelő védőtávolságokat tudják tartani az alábbi szabályokat tartsák be:

Részletek

Átalakulóban a katonaegészségügy

Szerző: Antal Ferenc | Fotó: Kismartoni Mátyás |  2021. március 26., péntek 9:23

A katonaegészségügy aktuális kérdéseiről, az átalakítás irányvonalairól tartott tájékoztatót Benkő Tibor honvédelmi miniszter március 25-én, csütörtökön az MH Egészségügyi Központban.

20210325KISM9797

A honvédelmi tárca vezetője emlékeztetett: Magyarországon egy egységes egészségügyi ellátási rendszer kialakítása van folyamatban. „Ugyanakkor az MH Egészségügyi Központ, valamint a katonaegészségügy működtetése és közvetlen irányítása a Honvédelmi Minisztérium hatáskörébe tartozik, melyet a Magyar Honvédség parancsnoka vezet” - fogalmazott Benkő Tibor, aki ezt követően ismertette a katonaegészségügyi rendszer szervezeti felépítését.

A tárcavezető először az MH Egészségügyi Központ élén álló parancsnok jogköreit és feladatrendszerét ismertette, majd kitért a központ gazdasági vezetőire vonatkozó feladatokra, egyebek mellett a védelemegészségügyi gazdálkodásra és a közfinanszírozott gyógyító ellátás gazdálkodására.

Ezt követően beszélt a Honvédkórház főigazgatójának feladatköréről, miszerint a főigazgató az MH EK parancsnokától átruházott munkáltatói jogkört gyakorol a kórház teljes személyi állománya felett, a mellérendelt kórházak szakmai feladataiért pedig a felügyeleti főigazgató-helyettes felel. Az egészségügyi szakmai irányítás az Emberi Erőforrások Minisztériumából érkezik, az Országos Kórház Főigazgatóságon keresztül.

20210325KISM9834

Benkő Tibor leszögezte: ahhoz, hogy mind a közfinanszírozott gyógyító, mind a katonaegészségügyi ellátás rendszere jól működjön, az kell, hogy a Honvédkórház élén álló főigazgató rendelkezzen olyan hatáskörökkel és jogkörökkel, amelyek biztosítják az intézmény hatékony vezetését.

A honvédelmi miniszter hangsúlyozta azt is, hogy a Magyar Honvédség egészségügyi ellátórendszerének kiemelt szerepe van különleges jogrend esetén, ugyanakkor helyt kell állnia a kutatás, a fejlesztés, az innováció, valamint a betegellátás területén is. Ezen belül is kiemelte az MH EK parancsnoka közvetlen alárendeltségében megalakuló új ROLE-2 képesség fontosságát.

„A magyar katonaegészségügy nagy napja ez a mai, hiszen egy helyre került a csapategészségügy, a védelemegészségügy és a Honvédkórház” – hangsúlyozta dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese, hozzátéve: az egységes vezetés-irányítás jelentőségét mutatja, hogy a Honvédkórház a honvédelmi miniszter irányítása alá került, az MH EK vezetését, ideértve a katona-egészségügy minden területét – mint állományilletékes parancsnok, egyszemélyi felelősséggel – dr. Kopcsó István dandártábornok látja el.

20210325KISM9815

Dr. Böröndi Gábor altábornagy emlékeztetett: a hétvégi tömeges oltásban kiemelkedő szerepet játszott a Honvédkórház, illetve azok az oltóbuszok és csapategészségügyi intézmények, amelyek összefogásának eredményeképp csaknem kilencezer személyt sikerült vakcinával ellátni.

Ezt követően Korom Renáta, a Honvédelmi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára adott részletes tájékoztatást a munkáltatói jogkörök és illetmények, valamint az intézmény szervezeti elemeinek vonatkozásában.

Beszámolóját követően Kurtán Krisztina, gazdálkodási ügyekért felelős államtitkári főtanácsos az MH Egészségügyi Központ gazdálkodásával kapcsolatos kérdésekről adott tájékoztatást.

KAESZA