Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Astellas szakmai díjat nyert a Honvédkórház orvosa

2016. március 23., szerda 13:45

Idén is megrendezték a szakmai körökben is rangos eseménynek számító „Astellas-díj – Az év orvosa 2015.” átadó ünnepséget, melynek alkalmával az MH Egészségügyi Központ elismert szakembere Prof. Dr. Banai János vehette át a konzervatív orvosi szakterületek első helyezettnek járó díját 2016. 03. 18-án.

Az Astellas Pharma, a MOTESZ, a Magyar Kórházszövetség és a hazai orvosképző egyetemek a szakmai és emberi teljesítmények széleskörű társadalmi és szakmai elismerését célul tűzve az Astellas-díj 2006-os megalapításával olyan rangos díjat hoztak létre, amelynek odaítélésével évről-évre a legnagyszerűbb orvosok és szakdolgozók kaphatnak elismerést és kerülhetnek a szakmai nyilvánosság fókuszába.

Az idei évben a konzervatív orvosi szakterületek pályázati kategóriában Prof. Dr. Banai János nyerte el az Astellas-díjat.

1609151109

Prof. Dr. Banai János 2007-től az MH Egészségügyi Központ Gasztroenterológiai osztályának osztályvezető főorvosaként a naprakész tudás mellett az empátiát, a betegek bizalmának elnyerését tartja az eredményes gyógyítás alapfeltételének. Véleménye szerint egy jól működő osztályon a betegek jobban gyógyulnak, amit megfelelően szervezett csapattal lehet elérni. A vezető feladata az orvosok és szakdolgozók munkafeltételeinek biztosítása, a követelmények világos megfogalmazása és számonkérése, az egyének megbecsülése és a vezetői példamutatás. Az Astellas-díjat az elismerés, megbecsülés szimbólumának tekinti, amit egy orvos pályája során büszkén említhet, de egyedül soha nem érhetne el. Szükséges egy megfelelő csapat, valamint olyan vezetőség is, amely a klinikai munkát segíti és az eredményeket észreveszi.

1609151109
A gyógyító munka mellett klinikai jellegű tudományos tevékenységet is végez. Fő érdeklődési területe a vékonybélbetegségek diagnosztikája és kezelése, valamint a gyulladásos bélbetegségek (IBD).
KAESZA