Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Amerikai delegáció látogatása az MH Egészségügyi Központban

Az Amerikai Egyesült Államok Európai Regionális Egészségügyi Parancsnokságának (ERMC) parancsnoka, Norvell V. Coots dandártábornok szakmai látogatást tett az MH Egészségügyi Központban 2014. június 27-én.

1609150861
Szabó István vezérőrnagy, parancsnok, Norvell V. Coots dandártábornok, Dr. Vekerdi Zoltán ezredes (MH egészségügyi főnök)A két szervezet nagy hagyományokra visszatekintő, szoros szakmai kapcsolatot ápol, melynek keretében számos közös felkészülés, kiképzési esemény került végrehajtásra, valamint ennek köszönhető az Amerikai-Magyar Katonaorvosi Konferencia több mint húsz éves tradíciója is. Ennek okán hívta meg látogatásra Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka az intézménybe – a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ által szervezett Force Health Protection konferencia programján hazánkban tartózkodó – Coots dandártábornokot, az Amerikai Egyesült Államok Európai Regionális Egészségügyi Parancsnokságának (ERMC) parancsnokát.
1609150861
A delegáció egy rövid, szűk körű megbeszélést követően előadásokat hallgatott meg, melyek során megismerkedhettek az MH EK felépítésével, struktúrájával, kórházi képességeivel, a Magyar Honvédség Egészségügyi Szolgálatának jelentőségével és a missziós szerepvállalásokkal, illetve azok egészségügyi biztosításával.
1609150861
A kórház egységeinek bemutatása a nemrégen átadott Klinikai Demonstrációs Egységében vette kezdetét, ahol Dakó Klára főtörzsőrmester vezetésével a kórház új gyakorlati képzési lehetőségeit ismerhették meg. Ezt követően a Központi Radiológia Diagnosztika működését és technikai felszereltségét Dr. Borbély Krisztina mutatta be.
1609150861
A látogatás Coots dandártábornok szakmai hátteréből adódóan az égési sebészeten folytatódott, ahol Dr. Halmy Csaba ezredes az ellátásra vonatkozó információkat és statisztikai adatokat ismertette, majd az osztály adottságait, tevékenységét és néhány orvosi kihívást jelentő esetet is megmutatott a vendégeknek.
A szakmai program zárásaként a delegáció a légi úton érkező sérültek fogadására kialakított heliportot és intézményünk kivételes technikai felszereltségét reprezentáló önjáró robotokat tekintették meg Varga Lajos alezredes közreműködésével.
1609150861
A nap hátralévő részében Pető Zsolt őrnagy – kötetlen program keretében – Budapest kiemelt nevezetességeit, a Parlamentet és a Sziklakórházat, mutatta meg amerikai vendégeinknek.

Fotó: Tóth László

KAESZA