Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Amerikából jöttek …

külföldi hallgatók, ahogyan – évek óta rendszeresen – intézményünk iránt érdeklődve

2017. június 13., kedd 9:27

Idén június 7-én a Reumatológia és Fizioterápia Szakrendelés vendége volt Kalifornia Állam Egyetemének (University of California, Fresno, UCSF) három professzora és 11 hallgatója, intézményünk nemzetközi elismertségét jelezve.

A vendégeket Dr. Muzsay Ildikó orvos ezredes köszöntötte, majd röviden bemutatta intézetünket, külön kihangsúlyozva a magyar hon- és rendvédelmi valamint a polgári egészségügyi ellátásban betöltött szerepét. Dr. Tímár Mihály orvos ezredes a járóbeteg szakrendelő igazgatójaként nyújtott betekintést az intézményben található szakrendelések felépítésébe, mindennapjaiba.
Prof. Dr. Sandra Sándor, a látogatókat házigazdaként fogadó szakrendelés vezető főorvosa tájékoztató előadásában beszélt a magyar fizioterápia kialakulásáról, valamint a reumatológia és fizioterápia szakrendelés szakmai elődjeiről és tevékenységéről. Felvázolta a jelenleg itt alkalmazott terápiás lehetőségeket és azok hatásmechanizmusát, melyeket a részleg megtekintése során a vendégek „élesben”, sőt saját bőrükön is megtapasztalhattak.
1609151331
A csaknem négyórányi látogatás utolsó fél órájában élénk eszmecsere folyt a vendégek és a házigazdák között, ami egyfelől a szakmai hallgatóság információigényére utalt, másfelől az érdeklődés további területek feltárására inspirált.
1609151331
A csoport vezetője, Nancy Nisbett professzor köszönetét fejezte ki mind maga, mind a hallgatói csoport nevében, és a látogatást rendkívül hasznosnak értékelte. Az idő rövidsége ellenére számos tapasztalattal gazdagabban, és értékes szakmai információk birtokában térhettek vissza az Államokba.
1609151331
A látogatás sikeres lebonyolításához hozzájárult Prof. Dr. Sandra Sándor nyugállományú orvos ezredes szakrendelés-vezető, Kovács Zsuzsanna szolgálatvezető, Tóthné Fülep Beatrix Ivett főtörzsőrmester fizioterápiás szakasszisztens, Katona Ferenc gyógymasszőr, Vida Krisztina valamint Trapp Bernadett fizioterápiás szakasszisztensek által végzett előkészületek.

Reumatológia és Fizioterápia Szakrendelés
KAESZA