Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Állománygyűlés az államalapításra emlékezve

Augusztus 20-án az államalapításra és Szent István királyra emlékezünk. Ennek alkalmából ünnepi állománygyűlés megrendezésére került sor az MH Egészségügyi Központban 2019. augusztus 15-én.

1609151973
Államalapító Szent István ünnepe egészen a 11. századig nyúlik vissza. I. (Szent) László király közbenjárására 1083. augusztus 20-án, VII. Gergely pápa hozzájárulásával oltárra emelték I. István király ereklyéit a székesfehérvári bazilikában, amely egyenértékű volt a szentté avatással. A történelem változásával folyamatosan alakult és formálódott az ünnep, melynek egyre kiemelkedőbb részévé vált a katonaság.

Az állománygyűlésen Dr. Pohl Árpád dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja, megemlékező beszédében felhívta a figyelmet az államalapítás fontosságára, mely megalapozta a magyarság stabilitását.

1609151973
A megemlékezést követően az ünnepi elismeréseket az MH Egészségügyi Központ parancsnoka nevében Csókos Gábor ezredes, az intézmény törzsfőnöke adta át, ezzel is elismerve az MH Egészségügyi Központ dolgozóinak munkáját.

Az ünnepi hangulat megteremtéséhez hozzájárultak a Magyar Örökség és Prima Primissima díjas Honvéd Együttes művészei, akik kulturális műsorukban Szent István, illetve az államalapítás szellemiségét idézték meg.

Az állománygyűlés végén állófogadásra került sor, ahol pohárköszöntőt mondott az MH egészségügyi főnök képviseletében Dr. Horváth Péter ezredes, a Védelem-egészségügyi Igazgatóság osztályvezetője, aki rövid beszédében elismerését fejezte ki az egészségügyi dolgozók részére.

1609151973

Fotó: Tóth László

KAESZA