Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Állománygyűlés az államalapításra emlékezve

Augusztus 20-án az államalapításra és Szent István királyra emlékezünk. Ennek alkalmából ünnepi állománygyűlés megrendezésére került sor az MH Egészségügyi Központban 2019. augusztus 15-én.

1609151973
Államalapító Szent István ünnepe egészen a 11. századig nyúlik vissza. I. (Szent) László király közbenjárására 1083. augusztus 20-án, VII. Gergely pápa hozzájárulásával oltárra emelték I. István király ereklyéit a székesfehérvári bazilikában, amely egyenértékű volt a szentté avatással. A történelem változásával folyamatosan alakult és formálódott az ünnep, melynek egyre kiemelkedőbb részévé vált a katonaság.

Az állománygyűlésen Dr. Pohl Árpád dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja, megemlékező beszédében felhívta a figyelmet az államalapítás fontosságára, mely megalapozta a magyarság stabilitását.

1609151973
A megemlékezést követően az ünnepi elismeréseket az MH Egészségügyi Központ parancsnoka nevében Csókos Gábor ezredes, az intézmény törzsfőnöke adta át, ezzel is elismerve az MH Egészségügyi Központ dolgozóinak munkáját.

Az ünnepi hangulat megteremtéséhez hozzájárultak a Magyar Örökség és Prima Primissima díjas Honvéd Együttes művészei, akik kulturális műsorukban Szent István, illetve az államalapítás szellemiségét idézték meg.

Az állománygyűlés végén állófogadásra került sor, ahol pohárköszöntőt mondott az MH egészségügyi főnök képviseletében Dr. Horváth Péter ezredes, a Védelem-egészségügyi Igazgatóság osztályvezetője, aki rövid beszédében elismerését fejezte ki az egészségügyi dolgozók részére.

1609151973

Fotó: Tóth László

Legfrissebb hírek
    Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány
    1%_felhívás
    ESZA  KA