Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Államtitkári látogatás a PIC-en

2017. február 15., szerda 8:24

Novák Katalin család, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár meglátogatta az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház Koraszülött Intenzív Részlegét 2017. február 14-én.

Novák Katalin államtitkárt Dr. Tamás Róbert orvos ezredes, a Honvédkórház orvosigazgatója, Dr. Demeter János, a Szülészet-Nőgyógyászati Osztály és PIC (Perinatális Intenzív Centrum) osztályvezető főorvosa, valamint Dr. Nádor Csaba, a PIC vezető főorvosa fogadta.
Az osztály munkájáról Dr. Nádor Csaba számolt be, aki elkötelezett híve a családbarát PIC megteremtésének. Elmondta, hogy a szemléletmód nem egyedüli, de az országban a Honvédkórházban valósult meg először. A MH EK Szülészeti és Nőgyógyászati osztályának 14 ágyas Koraszülött Intenzív részlegén igyekeznek 24 órában lehetővé tenni, hogy az anyuka gyermeke mellett lehessen, kenguruzhassanak – egymáshoz bújhassanak. „Nálunk a baba a főnök” – mondta a főorvos, hiszen az ő igényeihez kell alkalmazkodnia a kismamának. Az osztályon dolgozó munkatársak maximálisan támogatják az anyatejes táplálást is, de talán a legfontosabb, hogy mindent a szülőkkel együtt és nekik elmagyarázva tesznek meg a kisbabák egészséges fejlődése érdekében. Novák Katalinnak alkalma volt személyesen is beszélgetni az osztályon tartózkodó kismamákkal és megfigyelni a kengurumódszert, (amely iránt nagy érdeklődést tanúsított).

1609151231
Dr. Nádor Csaba tájékoztatójában hangsúlyozta, hogy a koraszülöttek ellátása az Észak-Közép-Magyarországi nagytérségben zajlik a legszervezettebben. Mégpedig annak köszönhetően, hogy a Semmelweis terv indulása után az osztály úgy látta, hogy a nagytérség szülészeti-neonatológiai progresszív ellátását úgy lehet a legkönnyebben megoldani, ha kapcsolatba lépnek az egyes kórházak szülész-neonatológus vezetőivel és szabályozzák a térség betegútjait. Idáig 2 alkalommal tartottak térségi konferenciát, 2013 márciusában és 2016 februárjában, de Demeter főorvos vezetésével több helyszínen is folytak továbbképzések, megbeszélések.
A látogatás végén mindkét fél kifejezte köszönetét, hogy megvalósulhatott az egyeztetés, és hogy számos, a gyermekgondozással kapcsolatos elgondolásban egyetértés mutatkozott a kórházi ellátásban és az állami szervezésben dolgozók között. Novák Katalin példaértékűnek nevezte a PIC-en folytatott munkát.
KAESZA