Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Oltási időpontfoglalás a lakossági portálon: eeszt.gov.hu

2021. ápr. 23. 15:41:25

Az Országos Kórházi Főigazgatóság a koronavírus elleni védekezés keretében a lakosság részére új, oltási időpontfoglaló felületet hozott létre az EESZT Lakossági Portálján. A rendszer egyéni oltási időpontfoglalásra biztosít lehetőséget.

Részletek

1% támogatás

2021. máj. 6. 9:22:44

Kérjük, hogy adója 1%-val támogassa Ön is a Honvédkórházért Közhasznú Alapítványt. Adószám: 18094921-1-41

16-18 évesek Pfizer oltásával kapcsolatos információk

2021. máj. 12. 13:04:40

Mielőtt az oltásra érkeznek figyelmesen olvassák el az alábbi információkat.

Részletek

Államalapító királyunkra emlékezve

2013. augusztus 16., péntek 12:52

A Magyar Államalapítás ünnepe alkalmából tartott állománygyűlést a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ 2013. augusztus 15-én.

A Szent István királyunk nevéhez köthető megemlékezés kapcsán megrendezett ünnepségen Prof. Dr. Grósz Andor orvos dandártábornok, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke köszöntötte a meghívott vendégeket, a vezetőséget és a jelenlévő állományt.

1609150779

A rendezvény ünnepi beszédében Dr. Mészáros Kálmán tanácsos, a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum munkatársa kihangsúlyozta, az augusztus 15-i nap méltó dátum az ünnepség megtartására, a Szent Istvánra történő megemlékezésre, hiszen ezen a napon hunyt el királyunk, akinek nevéhez fűződik államalapításunk. A kutató történész rendhagyó előadásában felhívta a figyelmet, hogy a történelmi Magyarország területén, Kárpát-medence szerte több tucat település neve állít emléket a 975 éve elhunyt uralkodónak – függetlenül attól, hogy azok ma milyen ország területén fekszenek, illetve milyen valláshoz, nemzetiséghez tartozó emberek élnek ott.


Az elismerések átadását követően a Honvéd Vezérkar Főnök helyettesének illetve a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnokának köszönetnyilvánítása került ismertetésre, a 2013. július 20-i Balaton-átúszáshoz kapcsolódó „Úszó Erőd” próbán, valamint a 2013. augusztus 3–4-i Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai bemutatón résztvett állomány munkájáért.

1609150780
1609150780

A rendezvény zárásaként Bartha Terézia főtörzsőrmesternek, a Magyar Honvédség „Lehet egy csillaggal több” tehetségkutató versenyén versmondó kategóriában tavaly első helyezést elért, s az MH EK Szanatórium utcai telephelyén dolgozó munkatársának alkalomhoz illő versét hallgathatták meg a jelenlévők.

Az ünnepséget követő pohárköszöntőn Prof. Dr. Grósz Andor orvos dandártábornok azt hangsúlyozta, hogy erős Magyarország nem létezik egységes nemzet, erős gazdaság, magas szintű kultúra, oktatás és nem utolsó sorban egészségügy nélkül. Még ha vannak is különféle nehézségeink, mindennapi tevékenységeink során arra kell törekednünk, hogy munkánk eredménye kiváltsa elöljáróink, és a hozzánk forduló betegek megelégedettségét.

1609150780

Az elismerésben részesültek

 • a „ SZOLGÁLATI ÉRDEMJEL”arany fokozatát vette át Dr. Szabó Sándor András alezredes
 • a „SZOLGÁLATI ÉRDEMJEL” bronz fokozatát vette át Dr. Nyíri Klára főhadnagy
 • a „HONVÉDELEMÉRT” kitüntető cím I. osztályát vette át Dr. Horváth László
 • a „HONVÉDELEMÉRT” kitüntető cím II. osztályát vette át Bujákiné Szász Zsuzsanna Éva, Szabó Ferencné
 • a „HONVÉDELEMÉRT” kitüntető cím III. osztályát vette át Dr. Balázs Krisztina, Gergely Istvánné, Kabáczy Terézia Mihajlovna

Magyarország honvédelmi minisztere

 • Tartós külszolgálat során, beosztásában teljesített kiemelkedő tevékenysége elismeréséül „NATO Szolgálati Érdemérmet” adományozott Simon Csabáné zászlósnak
 • a TISZTI SZOLGÁLATI JEL I. fokozatát adományozta 30 év után Bánsági László ezredesnek
 • a TISZTI SZOLGÁLATI JEL II. fokozatát adományozta 20 év után Oláh Tamás alezredesnek, Fronek Antal őrnagynak
 • a TISZTI SZOLGÁLATI JEL III. fokozatát adományozta 10 év után Kordován Gábor őrnagynak, Balázs-Nagyné Lukács Laura századosnak
 • az ALTISZTI SZOLGÁLATI JEL III. fokozatát adományozta 10 év után Szitáné Bihari Judit zászlósnak
 • OKLEVELET adományozott 40 év után Lázár Zoltán úrnak
 • OKLEVELET adományozott 30 év után Tomityné Borsodi Éva úrhölgynek
 • OKLEVELET adományozott 10 év után Germán Zsuzsanna úrhölgynek, Pap Zoltán úrnak, Polónyi Éva Irma úrhölgynek


a Honvéd Vezérkar főnöke eredményesen végzett munkája elismeréséül emléktárgyat adományozott Komáry Kázmér Csaba alezredesnek

a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka

 • kiemelkedő munkája elismeréséül, kinevezte adjunktussá Dr. Cséffalvay-Nemes Katalin úrhölgyet
 • EMLÉKLAP-ot adományozott Majer Norbert hadnagynak.
KAESZA