Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Alapfokú egészségügyi képzést biztosít az MH Egészségügyi Központ

Szerződést kötött az MH Egészségügyi Központ és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO). A szerződést Dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka és Vladimir Rakhmanin, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének főigazgató-helyettese, valamint Európáért és Közép-Ázsiáért felelős regionális vezetője írta alá 2019. június 25-én.

1609151960
A FAO Kossuth téri székházában megkötött megállapodás alapján az MH Egészségügyi Központ védelem-egészségügyi szakemberei alapszintű elsősegélynyújtás oktatást biztosítanak az ENSZ magyarországi dolgozóinak, ezzel is elősegítve az egészségügyi ismeretek hatékony és megfelelő szintű, akár baleset, rosszullét esetén történő felhasználását. Az MH Egészségügyi Központ Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet oktatói magas szakmai felkészültséggel rendelkeznek: harctéri életmentésben, illetve missziós katonák felkészítésében vesznek részt.

Az évente öt alkalommal megtartott képzés elméleti és gyakorlati óráin a munkavállalók megismerik az elsősegélynyújtás szabályait, illetve a szimulációs feladatoknak köszönhetően a gyakorlásra is lehetőségük van.

1609151960
Rosszullét esetén nagyon fontos, hogy a lehető leggyorsabban megkezdődjön az elsősegélynyújtás. Az MH Egészségügyi Központnak ezért is kiemelt célja a lakosság egészségügyi ismereteinek bővítése.
A szerződéskötésen az MH Egészségügyi Központ részéről jelen volt továbbá Dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, MH egészségügyi főnök valamint Bánsági László ezredes, az MH EK Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet, intézetvezetője.
1609151961
KAESZA