Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Adventi gyertyagyújtás a Honvédkórházban

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ kápolnájában Szentmise keretén belül került sor adventi gyertyagyújtásra,  2018.november 11-én.

Az adventi várakozás a karácsonyt megelőző 4. vasárnaptól december 24-éig tart, amelyen lelkünket felkészíthetjük karácsony szent ünnepére.
Immár hagyománnyá vált kórházunkban, hogy Advent kezdetével 4 héten át péntek reggelenként római katolikus szentmise keretében gyertyát gyújtunk az adventi koszorún.
1609151736
A szentmisét az MH Egészségügyi Központ székhelyén található Isteni Irgalmasság Ökumenikus kápolnában Nagy Ferenc Endre főhadnagy tábori lelkész, Endre atya tartotta. Minthogy Szent András apostol ünnepén, az atya kiemelte, hogy „András apostol remek mintája a Krisztus követésének. Attól kezdve, hogy az Úr magához hívta, kétkedés nélkül hitt Jézusban és mindenek fölött szerette Őt. Szent András apostol példája bátorít, hogy az előttünk álló adventi szent időben mi is felismerjük a közénk érkező Isten Bárányát, és kövessük Őt bármerre is megy. ”
Az adventi istentiszteleten többek között részt vett a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka és megbízott orvosigazgatója is.

A heti parancsnoki értekezlet részeként Máté Sándor alezredes, a Protestáns Tábori Püspökség lelkésze segítette a lelki ráhangolódást az ünnepre. Áhítatában hangsúlyozta, hogy igyekezzünk Isten, embertársaink és családunk felé fordulva a szeretet ünnepét megélni, és ne a drága ajándékokra helyezzük a hangsúlyt.

KAESZA