Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adományok érkeztek az MH EK Szanatórium utcai telephelyére

2014. június 17., kedd 8:58

Tolókocsikat, betegágyakat és rehabilitációs eszközöket kapott az MH Egészségügyi Központ III. telephelyén működő Krónikus Utókezelő Osztály és a két Rehabilitációs Osztály június 12-én, csütörtökön. Az adományok a Bundeswehr Tartalékos Katonáinak Szövetségétől és annak tagszervezeteitől érkeztek.

1609150855

Az elektromos és mechanikus ágyakat, kerekesszékeket, gyógyászati segédeszközöket és mozgásszervi rehabilitációs eszközöket a Magyar Tartalékosok Szövetségének közbenjárására, a Német Bundeswehr Tartalékos Katonáinak Szövetsége (a Niederbayern és az Unterfranken megyei szervezetek) ajándékozták – elsősorban – az MH EK Szanatórium utcai, III. számú telephelyének. Az egyéni igényekhez igazodó speciális eszközök javítják a gyógyító rehabilitációs team munkájának minőségét, növelik a betegek komfortérzetét és csökkentik az ápolók fizikai terhelését.

1609150855

Az adományok megérkezésekor tartott ünnepségen részt vett a német és a magyar szövetség képviselői, az MH EK orvosigazgatója, ápolási igazgatója és több vezetője, valamint látogatásával megtisztelte az eseményt Manfred Knopp vezérkari ezredes, a Német Szövetségi Köztársaság budapesti katonai attaséja. Dr. Zsiros Lajos, orvos dandártábornok, az MH EK Honvédkórház orvosigazgatója háláját fejezte ki a Bundeswehr Tartalékos Katonáinak Szövetsége felé. „Különösen nagyszerű dolog az, hogy a Magyar Tartalékosok Szövetségének tagjai szívűkön viselik a nyugállományú, megrokkant katonák, egykori kollégáik sorsát. ” – mondta az orvos dandártábornok. Hozzátette: „Nagyon szép példája az emberiességnek és az együttműködésnek, amelyet a magyar illetve a német szövetsége a katonatársak irányában megjelenít. ”Dr. Somkuti Bálint, a Magyar Tartalékosok Szövetségének elnöke az átadó ünnepségen elhangzott beszédében kifejtette „Közel tizenöt éve nagyon jól együttműködik a két ország tartalékos szövetsége, amelynek során közel három milliárd forint értékben kapott Németországból támogatást több magyarországi kórház. ” A jelenlegi adományozás során a két darab negyventonnás kamionnal érkező eszközök szállításáért külön köszönetet mondott a Timotransz munkatársainak.

1609150855

Josef Schmid, a Német Bundeswehr Tartalékos Szövetségének Niederbayern megyei elnöke és Werner Braun nyugállományú alezredes, a Német Bundeswehr Tartalékos Szövetségének Unterfranken megyei képviselője örömét fejezte ki, hogy segíteni tudtak, és a jövőre nézve is felajánlotta a támogatásukat.

Forrás: honvedelem.hu (Takács Vivien)
Fotó: Dévényi Veronika

ESZA