Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Adományok érkeztek az MH EK Szanatórium utcai telephelyére

Tolókocsikat, betegágyakat és rehabilitációs eszközöket kapott az MH Egészségügyi Központ III. telephelyén működő Krónikus Utókezelő Osztály és a két Rehabilitációs Osztály június 12-én, csütörtökön. Az adományok a Bundeswehr Tartalékos Katonáinak Szövetségétől és annak tagszervezeteitől érkeztek.

1609150855

Az elektromos és mechanikus ágyakat, kerekesszékeket, gyógyászati segédeszközöket és mozgásszervi rehabilitációs eszközöket a Magyar Tartalékosok Szövetségének közbenjárására, a Német Bundeswehr Tartalékos Katonáinak Szövetsége (a Niederbayern és az Unterfranken megyei szervezetek) ajándékozták – elsősorban – az MH EK Szanatórium utcai, III. számú telephelyének. Az egyéni igényekhez igazodó speciális eszközök javítják a gyógyító rehabilitációs team munkájának minőségét, növelik a betegek komfortérzetét és csökkentik az ápolók fizikai terhelését.

1609150855

Az adományok megérkezésekor tartott ünnepségen részt vett a német és a magyar szövetség képviselői, az MH EK orvosigazgatója, ápolási igazgatója és több vezetője, valamint látogatásával megtisztelte az eseményt Manfred Knopp vezérkari ezredes, a Német Szövetségi Köztársaság budapesti katonai attaséja. Dr. Zsiros Lajos, orvos dandártábornok, az MH EK Honvédkórház orvosigazgatója háláját fejezte ki a Bundeswehr Tartalékos Katonáinak Szövetsége felé. „Különösen nagyszerű dolog az, hogy a Magyar Tartalékosok Szövetségének tagjai szívűkön viselik a nyugállományú, megrokkant katonák, egykori kollégáik sorsát. ” – mondta az orvos dandártábornok. Hozzátette: „Nagyon szép példája az emberiességnek és az együttműködésnek, amelyet a magyar illetve a német szövetsége a katonatársak irányában megjelenít. ”Dr. Somkuti Bálint, a Magyar Tartalékosok Szövetségének elnöke az átadó ünnepségen elhangzott beszédében kifejtette „Közel tizenöt éve nagyon jól együttműködik a két ország tartalékos szövetsége, amelynek során közel három milliárd forint értékben kapott Németországból támogatást több magyarországi kórház. ” A jelenlegi adományozás során a két darab negyventonnás kamionnal érkező eszközök szállításáért külön köszönetet mondott a Timotransz munkatársainak.

1609150855

Josef Schmid, a Német Bundeswehr Tartalékos Szövetségének Niederbayern megyei elnöke és Werner Braun nyugállományú alezredes, a Német Bundeswehr Tartalékos Szövetségének Unterfranken megyei képviselője örömét fejezte ki, hogy segíteni tudtak, és a jövőre nézve is felajánlotta a támogatásukat.

Forrás: honvedelem.hu (Takács Vivien)
Fotó: Dévényi Veronika

KAESZA