Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Oltási időpontfoglalás a lakossági portálon: eeszt.gov.hu

2021. ápr. 23. 15:41:25

Az Országos Kórházi Főigazgatóság a koronavírus elleni védekezés keretében a lakosság részére új, oltási időpontfoglaló felületet hozott létre az EESZT Lakossági Portálján. A rendszer egyéni oltási időpontfoglalásra biztosít lehetőséget.

Részletek

1% támogatás

2021. máj. 6. 9:22:44

Kérjük, hogy adója 1%-val támogassa Ön is a Honvédkórházért Közhasznú Alapítványt. Adószám: 18094921-1-41

16-18 évesek Pfizer oltásával kapcsolatos információk

2021. máj. 12. 13:04:40

Mielőtt az oltásra érkeznek figyelmesen olvassák el az alábbi információkat.

Részletek

A világ bármely pontján bevethető mentőcsoport

2014. június 26., csütörtök 11:24

A III. Rákosmenti Rendvédelmi és Katonai Napok keretén belül minősítő gyakorlatra került sor 2014. június 14-én, Budapesten speciális tűzoltó helikopter és műszaki mentő harckocsi bevonásával. A nemzeti minősítő vizsgát az alapvetően az MH Egészségügyi Központ szakembereiből álló AMS Önkéntes Mentőcsoportja is teljesítette, így ezután a világ bármely katasztrófa-helyszínére hívhatják őket.

A speciális mentőcsoportban az MH Egészségügyi Központot Ursinyi Krisztián, az AMS Önkéntes Mentőcsoport csoportvezetője és Kovács Gyula gépkocsivezető, az MH EK 1. számú Központi műtő műtősei képviselték. A Dél-Pesti Önkéntes Mentőcsoporthoz csatlakozva, a Delta Országos Katasztrófa Mentőcsoporttal együttműködve végezték el a kiszabott feladatokat. A több ezres nézőközönség nagy figyelemmel követte a szimulált katasztrófahelyzetet, melyet a mentőcsapat nem mindennapi összefogást tanúsítva hárított el egy speciális műszaki mentő harckocsi segítségével.
1609150858

A szimulált esemény szerint egy kis utasszállító repülőgép műszaki okok miatt kényszerleszállás végrehajtása közben épületekre és gépjárműre zuhant. A katasztrófahelyzet kezelésébe bekapcsolódtak a helyi polgárőrök és keresőkutyák is, segítve a csapat munkáját. A gyakorlatot nehezítette, hogy egy személygépjárművet ismeretlen személy felgyújtott, de a csoport tagjai a mentés mellett az elkövető elfogására is találtak lehetőséget.
1609150858

Jambrik Rudolf tűzoltó ezredes, a Dél-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője irányította a gyakorlatot, melyet Csepregi Péter, az FKI polgári védelmi főfelügyelője és a feladatra kijelölt bizottság felügyelte. Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kiválóra értékelte a mentőcsoport minősítő gyakorlatát.

A nemzeti minősítő vizsga megszerzésével az MH EK szakemberei által alkotott Önkéntes Mentőcsoportja a világ bármely pontján bevethetőnek minősült és segítséget nyújthat katasztrófa-helyszíneken.
1609150858
KAESZA