Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

A világ bármely pontján bevethető mentőcsoport

A III. Rákosmenti Rendvédelmi és Katonai Napok keretén belül minősítő gyakorlatra került sor 2014. június 14-én, Budapesten speciális tűzoltó helikopter és műszaki mentő harckocsi bevonásával. A nemzeti minősítő vizsgát az alapvetően az MH Egészségügyi Központ szakembereiből álló AMS Önkéntes Mentőcsoportja is teljesítette, így ezután a világ bármely katasztrófa-helyszínére hívhatják őket.

A speciális mentőcsoportban az MH Egészségügyi Központot Ursinyi Krisztián, az AMS Önkéntes Mentőcsoport csoportvezetője és Kovács Gyula gépkocsivezető, az MH EK 1. számú Központi műtő műtősei képviselték. A Dél-Pesti Önkéntes Mentőcsoporthoz csatlakozva, a Delta Országos Katasztrófa Mentőcsoporttal együttműködve végezték el a kiszabott feladatokat. A több ezres nézőközönség nagy figyelemmel követte a szimulált katasztrófahelyzetet, melyet a mentőcsapat nem mindennapi összefogást tanúsítva hárított el egy speciális műszaki mentő harckocsi segítségével.
1609150858

A szimulált esemény szerint egy kis utasszállító repülőgép műszaki okok miatt kényszerleszállás végrehajtása közben épületekre és gépjárműre zuhant. A katasztrófahelyzet kezelésébe bekapcsolódtak a helyi polgárőrök és keresőkutyák is, segítve a csapat munkáját. A gyakorlatot nehezítette, hogy egy személygépjárművet ismeretlen személy felgyújtott, de a csoport tagjai a mentés mellett az elkövető elfogására is találtak lehetőséget.
1609150858

Jambrik Rudolf tűzoltó ezredes, a Dél-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője irányította a gyakorlatot, melyet Csepregi Péter, az FKI polgári védelmi főfelügyelője és a feladatra kijelölt bizottság felügyelte. Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kiválóra értékelte a mentőcsoport minősítő gyakorlatát.

A nemzeti minősítő vizsga megszerzésével az MH EK szakemberei által alkotott Önkéntes Mentőcsoportja a világ bármely pontján bevethetőnek minősült és segítséget nyújthat katasztrófa-helyszíneken.
1609150858
KAESZA