Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

A V4 országok katona-orvosai találkoztak

Idén első alkalommal rendezték meg a V4 országok egészségügyi szolgálatainak katona-orvosi konferenciáját Szlovákiában 2019. február 4-6 között.

1609151773

Első alkalommal rendezték meg a V4 országok egészségügyi szolgálatainak katona-orvosi konferenciáját, a V4 egészségügyi főnöki éves találkozó keretein belül. A VIMIMED (Visegrad Military Medical Conference) elnevezésű rendezvényen a magyar, a lengyel, a szlovák és a cseh kollégák vettek részt, amelyet – a szlovák elnökség okán – Liptószentmiklóson (Liptovsky Mikulas), a szlovák hadtudományi akadémián tartottak.

1609151773
A Magyar Honvédség egészségügyi szolgálatát 14 fős delegáció képviselte, Dr. Kopcsó István orvos dandártábornok vezetésével.
A résztvevők az első napon plenáris ülésen hallgatták meg az egyes országok katona-egészségügyének felépítéséről, újdonságairól, közelmúltban tapasztalt kihívásairól szóló előadásokat.

A következő két napon hat munkacsoportban dolgoztak a küldöttek, ahol az előadások mellett aktuálisan megoldandó feladatokat is megbeszélték.

1609151773
Következtetésként minden résztvevő egyetértett abban, hogy az országok közötti eddigi együttműködést még szorosabbra kell fűzni, ezáltal a szakmai kihívásokra egységes megoldásokat találni, illetve ahol lehetséges egységes V4 álláspontot képviselni, ezáltal biztosítva a közös katonai hadgyakorlatok, illetve harccsoportok egészségügyi biztosításának hatékonyságát.

A felek megegyeztek abban is, hogy a konferenciát minden évben a V4 soros elnöki tisztjét betöltő ország katona-egészségügyi szolgálata rendezi meg, jövő évben Csehországban találkoznak a szakértők.

Legfrissebb hírek
    Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány
    1%_felhívás
    ESZA  KA