Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Csomagátadás a látogatási tilalom idején

2021. márc. 7. 16:52:25

A jelenleg érvényben lévő látogatási tilalom alatt a bent fekvő betegeink saját biztonságuk érdekében nem találkozhatnak hozzátartozóikkal, de fontosnak tartjuk, hogy itt tartózkodásuk ideje alatt is megkaphassák szükséges csomagjaikat szeretteiktől.

Részletek

„A szülők nem látogatók…”

2018. március 27., kedd 15:15

Az MH Egészségügyi Központ Perinatális Intenzív Centrum (PIC) részlegvezető főorvosa, dr. Nádor Csaba nyerte a 2017. évi Családháló-díjat a 2017 kórházi gyermekorvosa kategóriában. Az elismerés azért is különleges, mert az olvasók, azaz a szülők jelölése alapján ítélik oda. Az ünnepélyes díjátadást idén március 4-én tartották Budapesten, a Benczúr Ház Dísztermében.

1609151562
Hét esztendeje üzemel a Családháló online magazin, amely fő feladataként a fiatal családok támogatását és informálását tűzte ki célul. A portál 2013-ban hirdette meg először több kategóriában azt a díjat, amelyet olyan embereknek, intézményeknek ítélnek oda, akik a gyermekekért történő munkájuk során különösen sokat vagy kiemelkedőt tettek a családokért. Idén a „2017 kórházi gyerekorvosa” megtisztelő címet dr. Nádor Csaba, az MH Egészségügyi Központ Perinatális Intenzív Centrum (PIC) részlegvezető főorvosa kapta.

A PIC az évek folyamán óriási népszerűségre tett szert, mint a hely, ahol hazánkban a legmagasabb szakmai szinten látják el a koraszülötteket. A legmodernebb high-tech eszközök, inkubátorok és lélegeztetőgépek mellett hírnevét családbarát hozzáállásának köszönheti. Kérdésünkre dr. Nádor Csaba elmondta: hitvallásuk, hogy már nem elég a legkorszerűbb módszereket és gyógyszereket használni, illetve a legdrágább eszközökkel gyógyítani a gyakran 1 kilogramm alatti koraszülött babákat. „A családok jelenlétére a gyermekek születésétől egészen a hazaadásig folyamatosan szükség van. A 24 órás látogatás nemcsak törvényben előírt kötelezettségünk, hanem a gyógyítás kihagyhatatlan része is egyben. A szülők érintésére, a bőr-bőr kontaktusra a babáknak óriási szükségük van” – mondta a főorvos, aki az eredményeket sorolva arra a legbüszkébb, hogy az ország egyik legjobb koraszülött intenzív osztályán dolgozhat, ahol a halálozási és megbetegedési mutatószámok a skandináv koraszülött-gyógyászat eredményeivel versenyeznek.

Dr. Nádor Csaba tájékoztatása szerint csapatával két éven át tartó roadshow keretében oktatták a többi magyar intenzív koraszülött osztály dolgozóit a koraszülöttek szülőszobai stabilizálására. „Hiszem, hogy ez is hozzájárult ahhoz, hogy a magyar csecsemőhalálozás drámai mértékben csökkent az elmúlt években” – mondta a főorvos, kiemelve: a sikerhez az is hozzátartozik, hogy a szakterületen dolgozók teljes mértékben elfogadják az alaptételt: „a szülők nem látogatók, hanem az ellátócsapat részei. ”

A díjat (a többi kategória-győztessel együtt) március 4-én vette át dr. Nádor Csaba Budapesten, a Benczúr Ház Dísztermében. Az elismerés különösen fontos számára, hiszen ezúttal nem szakmai kuratórium, hanem a Családháló magazin olvasói, azaz azon szülők ítélték oda számára, akik láthatták őt munka közben a PIC-részlegen. „A szakmai díjak általában valamilyen tudományos teljesítményt, szakmai eredményt díjaznak. Ezek természetesen nagyon fontosak. Mégis úgy gondolom, hogy a 21. század orvosainak kötelessége, hogy ne csak betegségeket gyógyítsanak, hanem minél inkább igyekezzenek a rájuk bízott betegeket egyéniségként kezelni, és törekedni arra, hogy a családok egészségét is megőrizzék. Ennek a munkának a visszacsatolása mindig a szülőktől fog érkezni” – értékelte az elismerést a főorvos.

1609151562
A részleg fejlesztése a jövőben tovább folytatódik. Idén a tizennégy ágyas osztályt húszágyasra bővítik, ezzel még több koraszülött babának és szüleiknek teszik lehetővé, hogy családbarát környezetben gyógyuljanak. A sokak által csodált módszert is továbbfejlesztik. „A családbarát szemléletből már elkezdtünk lépéseket tenni a családokat integráló ellátás felé. Ezen az úton szeretnénk továbbhaladni: egyre több ápolási folyamatra megtanítani a szülőket, bevonni őket babájuk ápolásába. A cél, hogy amikor végre elhagyhatják a kórházat, kompetens szülőként, gyermeküket igazán ismerve folytathassák otthon is az ápolást” – mondta a rangos díjat átvevő dr. Nádor Csaba.

forrás: honvedelem.hu

KAESZA