Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

A székhelyen is nevet kaptak a műtők

A Honvédkórház kiemelkedő személyiségeiről kaptak nevet a műtők a székhelyen 2019. december 13-án.

1609152147
A „120 éves a Honvédkórház” programsorozat egyik záró rendezvényeként a Podmaniczky utcai telephely példáját követve, ez alkalommal az intézmény székhelyén kaptak nevet a műtők.
A választott elnevezések, a szakterületek munkatársainak javaslatai alapján kerültek fel a műtők bejárataihoz. Több esetben az osztályok első vezető főorvosára esett a választás, de volt, akinek a nevét kiemelkedő szakmai tevékenysége alapján választották ki.
1609152147
Az ünnepségen Dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka elmondta, hogy az intézmény történelmi gyökerei, nagy múltú gyógyító tevékenysége a mai napig meghatározza az intézmény szellemiségét. Külön örömöt jelent, hogy több olyan szaktekintély is jelen van az ünnepségen, akikről a műtők a neveiket kapták. Sajnos vannak, akik már nem lehetnek jelen az ünnepségen, de jóleső érzés, hogy családtagjaikat, korábbi kollégáikat, tanítványaikat a sorok között láthatjuk – tette hozzá.
1609152147
A kórház aktív szakemberei beszédeik során felidézték a műtők névadóinak szakmai tevékenységét, érdemeit és megfogó személyiségét, mely tulajdonságokkal a mai napig követendő példát állítanak a ma egészségügyi dolgozói elé.
1609152147
Műtők nevei:
Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály I. műtő: Dr. Wittek László
Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály I. műtő: Dr. Barna Béla
Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály ébredő: Dr. Koncz Györgyné Réti Rózsa
Baleseti sebészeti műtő: Dr. Diner Ottó
Általános sebészeti műtő: Dr. Hermann István
Plasztikai és égéssebészeti műtő: Dr. Zoltán János
VII. műtő: Bátori Magdolna
Érsebészeti műtő: Dr. Dlustus Béla
Idegsebészeti műtő: Batthyány-Strattmann László

KAESZA