Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

A Sürgősségi Centrum részleges leállása

2021. június 1., kedd 12:49

Az MH EK Honvédkórház Sürgősségi Centrumában felújítási munkálatok kezdődtek, melyek tervezetten június 18-ig tartanak. Ez időszak alatt a Centrum kapacitása nagyjából a felére csökken. A kórház nem áll le ez idő alatt, az osztályok működnek, a sürgősségi betegellátás több társkórház bevonásával továbbra is zavartalan a fővárosban. A felújítás miatti részleges kapacitás csökkentés az Országos Mentőszolgálattal egyeztetve, a Nemzeti Népegészségügyi Központ engedélyével történik.

A MH EK Honvédkórház arra törekszik, hogy az ellátandó betegek részére mindig a legkorszerűbb és a legbiztonságosabb ellátást biztosítsa. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon szükséges az orvosi műszerek és berendezések és az infrastruktúra folyamatos fejlesztése. A Sürgősségi Centrum 2007-es átadása óta, rendszeresen történtek felújítások, amely alatt a centrum folyamatosan üzemelt. A Centrum napi betegforgalma 2007 óta növekszik a kezdeti 60-70 beteg/napról jelenleg napi 140-180 beteg/nap a betegforgalma. A Centrum építéskor tervezett betegforgalma 60 fő/nap volt.

A jelenlegi felújítás nagyobb volumenű, mint amelyek a korábbiak voltak, azonban a Centrum most sem állt le teljesen, hanem csak 50%-os kapacitással végzi a betegellátást. Ez idő alatt is napi 100-110 beteget fogad az Centrum.

A felújítás előre tervezett volt és igy egy hosszú előkészítő munka is megelőzte azt. Ahhoz, hogy a biztonságos betegellátás biztosítható legyen Budapesten az Országos Mentőszolgálattal és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal is történtek előzetes egyeztetések, melynek eredményeképpen az NNK határozatot adott kijelölve az együttműködő társintézményeket. Az MH EK Honvédkórház csak abban az esetben csökkentheti tervezetten a sürgősségi ellátás kapacitását 50 százalékkal, ha az elöljáró hatóság ez esetben az NNK úgy látja, hogy más szolgáltató által a kieső kapacitás a betegek veszélyeztetése nélkül pótolható. Amennyiben az NNK a betegbiztonság érdekében bizonyos ellátási formák leállítását nem tartotta volna kivitelezhetőnek, akkor azt az ellátást a kórháznak a felújítás alatt is biztosítania kellet volna.

A betegellátás szempontjából az NNK határozata kórházunkra és más kórházakra is kötelező jellegű ezért például a szívizom infarktus ellátást folyamatosan biztosítjuk, és amennyiben az NNK a jelenlegi határozatától eltérő, a kórházra kötelező jellegű határozatot hoz, akkor azt is maradéktalanul teljesíteni fogja.

KAESZA