Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

A Magyar Katonai- Katasztrófaorvostani Társaság tudományos ülése

A Magyar Katonai- Katasztrófaorvostani Társaság 2017. április 19-én tartotta meg éves tudományos ülését MH Egészségügyi Központ előadótermében.

1609151301

Dr. Németh András nyá. orvos dandártábornok, a társaság elnöke köszöntötte a megjelenteket, külön Dr. Fazekas László orvos ezredest, a NATO Katonaegészségügyi Kiválósági Központ parancsnokát. Az üléselnökök – Dr. Kopcsó István orvos dandártábornok (MH egészségügyi főnök) és Dr. Svéd László nyá. orvos altábornagy – megnyitója után az MH egészségügyi főnöke a NATO egészségügyi doktrinák (MC 326/3 és AJP 4.10 D) változásairól és ennek jövőbeni, a magyar katonaegészségügyi ellátásban is várható hatásairól tartott előadást.

Dr. Zsiros Lajos Ph. D orvos dandártábornok előadásában tábori sebészet elméletének és gyakorlatának fejlődését mutatta be az elmúlt évszázadoktól a napjainkig. Ezt követően három előadás a NATO Katonaegészségügyi Kiválósági Központ előadóitól hangzott el.
Elsőként Dr. Tóth Zoltán orvos alezredes a TCCC (Tactical Combat Casuality Care) múltjáról, jelenéről és lehetséges jövőjéről, majd Dr. Vekszler Péter ezredes a NATO és nemzeti katona-egészségügyi kiképzési követelményekről, majd Kecskés Attila zászlós a civil környezetben alkalmazott katonaegészségügyi ismeretek hasznosíthatóságáról tartott előadást.
Dr. Svéd László nyá. orvos altábornagy a migráns betegségekről, az ebola járványra történő felkészülés kihívásairól és tapasztalatairól hadműveleti területen Dr. Vekerdi Zoltán orvos ezredes tartott előadást. A tudományos ülés utolsó előadója Dr. Sótér Andrea alezredes volt, aki az epidemiológia a hadszíntéren címmel tartott előadást.

A tudományos ülés előtt megtartott elnökségi ülés fő témája a 2017. november 15-n megrendezésre kerülő XX. Tudományos Konferencia előkészítése volt.

KAESZA