Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Oltási időpontfoglalás a lakossági portálon: eeszt.gov.hu

2021. ápr. 23. 15:41:25

Az Országos Kórházi Főigazgatóság a koronavírus elleni védekezés keretében a lakosság részére új, oltási időpontfoglaló felületet hozott létre az EESZT Lakossági Portálján. A rendszer egyéni oltási időpontfoglalásra biztosít lehetőséget.

Részletek

1% támogatás

2021. máj. 6. 9:22:44

Kérjük, hogy adója 1%-val támogassa Ön is a Honvédkórházért Közhasznú Alapítványt. Adószám: 18094921-1-41

16-18 évesek Pfizer oltásával kapcsolatos információk

2021. máj. 12. 13:04:40

Mielőtt az oltásra érkeznek figyelmesen olvassák el az alábbi információkat.

Részletek

A Magyar Katonai- Katasztrófaorvostani Társaság tudományos ülése

2017. május 10., szerda 9:25

A Magyar Katonai- Katasztrófaorvostani Társaság 2017. április 19-én tartotta meg éves tudományos ülését MH Egészségügyi Központ előadótermében.

1609151301

Dr. Németh András nyá. orvos dandártábornok, a társaság elnöke köszöntötte a megjelenteket, külön Dr. Fazekas László orvos ezredest, a NATO Katonaegészségügyi Kiválósági Központ parancsnokát. Az üléselnökök – Dr. Kopcsó István orvos dandártábornok (MH egészségügyi főnök) és Dr. Svéd László nyá. orvos altábornagy – megnyitója után az MH egészségügyi főnöke a NATO egészségügyi doktrinák (MC 326/3 és AJP 4.10 D) változásairól és ennek jövőbeni, a magyar katonaegészségügyi ellátásban is várható hatásairól tartott előadást.

Dr. Zsiros Lajos Ph. D orvos dandártábornok előadásában tábori sebészet elméletének és gyakorlatának fejlődését mutatta be az elmúlt évszázadoktól a napjainkig. Ezt követően három előadás a NATO Katonaegészségügyi Kiválósági Központ előadóitól hangzott el.
Elsőként Dr. Tóth Zoltán orvos alezredes a TCCC (Tactical Combat Casuality Care) múltjáról, jelenéről és lehetséges jövőjéről, majd Dr. Vekszler Péter ezredes a NATO és nemzeti katona-egészségügyi kiképzési követelményekről, majd Kecskés Attila zászlós a civil környezetben alkalmazott katonaegészségügyi ismeretek hasznosíthatóságáról tartott előadást.
Dr. Svéd László nyá. orvos altábornagy a migráns betegségekről, az ebola járványra történő felkészülés kihívásairól és tapasztalatairól hadműveleti területen Dr. Vekerdi Zoltán orvos ezredes tartott előadást. A tudományos ülés utolsó előadója Dr. Sótér Andrea alezredes volt, aki az epidemiológia a hadszíntéren címmel tartott előadást.

A tudományos ülés előtt megtartott elnökségi ülés fő témája a 2017. november 15-n megrendezésre kerülő XX. Tudományos Konferencia előkészítése volt.

KAESZA