Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Oltási időpontfoglalás a lakossági portálon: eeszt.gov.hu

2021. ápr. 23. 15:41:25

Az Országos Kórházi Főigazgatóság a koronavírus elleni védekezés keretében a lakosság részére új, oltási időpontfoglaló felületet hozott létre az EESZT Lakossági Portálján. A rendszer egyéni oltási időpontfoglalásra biztosít lehetőséget.

Részletek

1% támogatás

2021. máj. 6. 9:22:44

Kérjük, hogy adója 1%-val támogassa Ön is a Honvédkórházért Közhasznú Alapítványt. Adószám: 18094921-1-41

16-18 évesek Pfizer oltásával kapcsolatos információk

2021. máj. 12. 13:04:40

Mielőtt az oltásra érkeznek figyelmesen olvassák el az alábbi információkat.

Részletek

A Magyar Honvédség pszichológusai találkoztak

2018. szeptember 18., kedd 12:11

Tizedik alkalommal rendezték meg a Magyar Honvédség pszichológusainak szakmai továbbképzését 2018. szeptember 10-11-e között Bujákon.

Az MH Egészségügyi Központ (továbbiakban MH EK) főszakorvosi rendjébe illeszkedő rendezvényen a Magyar Honvédség pszichológus szakemberein túl, hagyományosan, a társ fegyveres- és rendvédelmi szervek pszichológusai is képviseltették magukat. Az rendezvény fő célja volt, hogy összefoglalja és értékelje a megelőző időszak elvégzett feladatait, és meghatározza az elkövetkezendő időszak prioritásait.

1609151675
A rendezvény megnyitójában Andó Sándor ezredes, a Magyar Honvédség főpszichológusa beszélt a honvédségben végzett pszichológiai tevékenység aktualitásairól, valamint az MH EK és a Csapatpszichológiai Szolgálat előtt álló védelem-egészségügyi feladatokról. Az első napon Szalay György, az MH EK Ápolási Igazgatóság munkatársa lelki gondozói feladatairól beszélt a hallgatóságnak. Délután a Terrorelhárítási Központ vezető pszichológusának irányításával csapatépítő tréningen vettek részt a megjelentek.
A második napon az előadásoké volt a főszerep. Többek között Negrea János pszichológus hadnagy (MH EK) osztotta meg szakmai és szubjektív benyomásait az iraki misszióról, Szabó Ágnes százados (MH Altiszti Akadémia) és Árok-Mátraházi Eszter hadnagy (MH 25. Klapka György Lövészdandár) pedig a balkáni biztosítás tapasztalatairól beszélt pszichológiai szemszögből.

A rendezvényhez csatlakozott Dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke, aki tágabb kontextusban méltatta a szakterületet, kiemelve a pszichológiai tanácsadás támogató erejét és fontosságát. Csermák Katinka közalkalmazott a kecskeméti alkalmasságvizsgálati adatok tükrében beszélt a honvéd tisztjelöltek eredményeiről. Szóba kerültek még csapatpszichológusi aktualitások, melyet Csizmadia Bernadett őrnagy (MH 54. Veszprém Radarezred) moderált.

1609151675

Az összevonás kiemelt része volt Dr. Böröndi Gábor László altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnök koordinációs helyettesének előadása, majd közvetlen párbeszédet kezdeményező felhívása. A HVKF koordinációs helyettese által elmondottak rengeteg fontos adalékot adtak ahhoz a folyamathoz, amely a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program végrehajtásának humán aspektusait vették figyelembe. Emellett a szervezeti kultúra változásának, megváltoztatásának igényét emelte ki, amely során az alapvető értékeknek, illetve az új kihívásoknak és elvárásoknak megfelelés is még nagyobb hangsúlyt kap.

KAESZA