Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

A Magyar Honvédség Közegészségügyi-járványügyi Szolgálat Munkaegészségügyi továbbképzése

A Magyar Honvédség Közegészségügyi-járványügyi Szolgálata szervezésében munkaegészségügyi továbbképzés került megtartásra 2014.10.02 - 10.03.-án az MH BHD 3sz. KORK (Mályi) helyszínén.

A továbbképzést Dr. Horváth Péter orvos ezredes megbízott MH Egészségügyi Főnök nyitotta meg, aki elmondta, hogy immár több mint 10 éve rendezzük ezt a kiképzést a Magyar Honvédség munkavédelmi tevékenységet végző állomány részére. Folytatásként Dr. Meglécz Katalin orvos ezredes a MH KJSZ honvéd-tisztifőorvosa a szervezetet érintő idei változásokat ismertette a HM, MH és társintézmények illetve a BM, ORFK meghívott munkavédelmi tevékenységet végző állománya részére.
1609150893

A továbbképzésen a Magyar Honvédség munkavédelemmel foglalkozó állománya és munkatársai mellett képviseltették magukat a rendvédelmi szervek a BM, ORFK, OKF, BV vezető orvosai foglalkozás-egészségügyi, munkavédelmi szakemberei is.
Dr. Meglécz Katalin orvos ezredes beszámolójában ismertette az idén bekövetkezett szervezeti változásokat a MH KJSZ szervezeti egységénél, előadásában kiemelte a független hatósági tevékenység jelentőségét. Ezt követően Veress Enikő őrnagy beszámolt az új szervezeti egységként létrejött katonai laboratórium – Védelem-egészségügyi Laboratórium – tevékenységi körét, s feladatait. Előadásában kitért a hatósági tevékenységgel összefüggő feladatok ismertetésére, illetve a laboratóriumi intézet akkreditációjával kapcsolatos változásokra.
1609150894

A továbbképzésen résztvevő állomány a munkaegészségügy aktuális kérdéseinek megismerésével folytatta a kiképzést. Dr. Nagy Marcell orvos őrnagy az igen aktuális RPG gránátvető és a T72 harckocsi zaj és rezgés hatásairól számolt be, ezáltal a Magyar Honvédségben igen jelentős kóroki tényezők szerepét ismertette.
A Honvédség munkaegészségügyi kockázatait figyelembe véve a zajjal, mint fontos kóroki tényezővel érdekfeszítő előadásokon keresztül Fazekas Tamás főhadnagy és Gúth Gábor százados tájékoztatta az állományt.
A Munkaegészségügy aktuális kérdéseihez kapcsolódóan nagy jelentőséget kapott a kémiai kockázatértékelés összeállítása, melyet Szabó-Filyó Krisztina főhadnagy ismertetett.

A HM Hatósági Hivatal részéről vendég előadóként Hajdók Marcell százados a Munkavédelem aktuális kérdéseit figyelembe véve számolt be a Magyar Honvédségben előforduló munkavédelmi és munkaegészségügyi problémákról.

A kémiai kockázatértékelés előadáshoz illeszkedően az illékony szerves vegyületekről a mindennapokban a Wessling Hungary Kft.képviselője Filep Zoltán tartott érdekfeszítő előadást.

A munkaegészségügyi továbbképzés zárásaként Petró Anikó közalkalmazott új kollégánk osztotta meg a civil hatósági szférából hozott munkaegészségügyi tapasztalatait.
1609150894

A világot is érintő legaktuálisabb problémát tekintve Bognár Csaba közalkalmazott a Védelem-egészségügyi Laboratórium állományából az EBOLA járványt, és az azzal kapcsolatos munkavédelmi rendszabályokat, és védőeszközöket ismertette meg a továbbképzés résztvevőéivel.
Nem utolsó sorban a Munkavédelmi eszközöket forgalmazó 3M Hungária Kft.munkatársai előadásukkal és a munkavédelmi eszközök kiállításukkal járultak hozzá a továbbképzés sikeréhez.

Dr. Meglécz Katalin orvos ezredes – Honvéd tisztifőorvos
Veress Enikő őrnagy – VELI főtiszt
KAESZA